Te veel mannen met karpers en nog 3 tekenen dat jij tegen een datingapp burn-out aanhikt

Body & Mind

Te veel mannen met karpers en nog 3 tekenen dat jij tegen een datingapp burn-out aanhikt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

19 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard

Gepubliceerd op

19 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard

Oneindig struinen op dating-apps op zoek naar de ware (of een snelle wip), maar zonder succes? Dan ben je niet de enige. Wees gewaarschuwd, want op zo'n moment ligt een datingapp burn-out al gauw op de loer. Wij schraapten vier tekenen bij elkaar dat het misschien tijd wordt om het hele gebeuren even op een laag pitje te zetten.

Als je de volgende dingen merkt is het luid en duidelijk: hoog tijd voor een pauze van dat gedate en geflirt. 

1. Je trekt de spiegelfoto's niet meer Altijd. Die. Verdomde. Spiegelfoto. Hoe leuk het ook is om een potentiële date in een volledige outfit te kunnen zien - en daarmee bijvoorbeeld kunnen beoordelen of ze team skinny jeans zijn of niet - kunnen we het minder waarderen dat ze hun telefoon voor hun gezicht houden. Staat zo ongezellig, en je zou bijna denken dat ze iets te verbergen hebben. Loopt jouw irritatie inmiddels de spuigaten uit? Dan moet je misschien even nokken. Lees ook: Sexy Time - De hemelse date #4: 'Daar zeg ik geen nee tegen'

2. Geen tennisarm, maar een swipeduim Burn-out alert: wanneer je duim pijn begint te doen. En niet van het chatten met leuke, potentiële dates, maar van dat continue wegswipen. Een gebroken hart krijgen is één ding, we willen daar geen gebroken duim bovenop. Is jouw vinger automatisch geprogrammeerd om naar links te swipen? Dan is dit jouw teken: zeg die datingapps effe gedag.   3. Te veel mannen met vissen Betrap jij jezelf op chatten met een man die trots een karper vasthoudt op zijn profielfoto? Tijd om even je telefoon aan de kant te leggen zodat je weer helder kan nadenken, en je jezelf af te vragen of jij dat wel echt wil. Tenzij jij ook een extreme passie hebt voor vissen. Dan hebben we niets gezegd.  Lees ook: Verrassende statistieken: 75-plussers vrijen er een partij op los, de rest juist minder

4. Weinig zin  Nog een teken dat je energie op zijn reserves zit wat betreft daten: je telefoon na drie minuten weer wanhopig aan de kant gooien. Als je het niet meer kan opbrengen om te zoeken, en het aanbod daar ook niet echt bij helpt, zegt dit toch eigenlijk al genoeg?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen