Strikt geheime WhatsApp-gesprekken en nog 9 dingen die jij en je work bestie herkennen

Body & Mind

Strikt geheime WhatsApp-gesprekken en nog 9 dingen die jij en je work bestie herkennen

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

14 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

14 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Of je nou wil of niet, het overgrote deel van je tijd spendeer je waarschijnlijk op de werkvloer. En dus maakt het hebben van een collega waar je alles mee kan delen je leven simpelweg beter. Wedden dat jij en je work bestie deze tien dingen wel herkennen?

1. Alles kan besproken worden Hoeveel loonsverhoging je hebt gekregen, hoe erg de tonijnsalade van je buurman aan de lunchtafel stinkt of of poepen op de werkvloer nu wel of niet oké is. Blijft toch lastig. En waar het ook over gaat, je work bestie kiest altijd jouw kant, die trouwe hond.

Lees ook: Vanille of vanielje? Deze 11 woorden vinden we blijkbaar retelastig om uit te spreken 2. Jullie houden je zorgvuldig aan de geheimhoudingsplicht Een ongeschreven regel. Of het nou gaat over hoeveel loonsverhoging je hebt gekregen, hoe erg de tonijnsalade van je buurman stinkt of of poepen op de werkvloer nu wel of niet oké is, om maar iets te noemen.

3. Jullie begrijpen elkaars issues beter dan wie dan ook Ooit geprobeerd je carrièrestruggles aan andere vrienden uit te leggen? Dat is vrij ingewikkeld. Gelukkig snapt je favoriete collega precies waar jij het over hebt. Ventileert toch een stuk fijner.

4. Elkaars koffiebestelling? Kunnen jullie dromen Een dubbele cappuccino met extra melk en suiker coming right up. Al halen jullie nog liever samen koffie dan voor elkaar. Heeft verder niets te maken met dat de wandeltocht naar het koffieautomaat de perfecte gelegenheid is om je dagelijkse frustraties te uiten. Heus niet.

5. Jullie hebben meer inside jokes dan haren op jullie hoofd En de leukste hebben betrekking op andere collega's. Maar niet allemaal hoor. Jullie zijn ook wel eens aardig.

6. Voor de buitenwereld zijn jullie een package deal Is de een niet bij een vergadering? Of te laat voor een evenement? Dan verander jij in de ogen van anderen plotseling in haar vertegenwoordiger. En het erge is: je weet nog exact waar ze is ook.

7. Jullie hebben de hele dag door over elke scheet contact Over werk, natuurlijk. 3 procent van de tijd dan. Nog veel meer gaat het over jullie favoriete realityprogramma, relatiestruggles, weekendplannen en niet te vergeten: memes. Zo. Veel. Memes.

8. Jullie zouden ontslagen worden als jullie WhatsApp-gesprekken het daglicht zagen Lang leve Zoom-meetings waarbij niemand ziet hoe groot jouw WhatsApp-tabblad openstaat. Evenals welke uitspraken daar gedaan worden, want als die uitlekken is er stront aan de knikker. Hebben we toch nog iets goeds overgehouden aan dat hele coronagezeik. De enige uitdaging die nog overblijft: je pokerface vasthouden tijdens die vergadering. Lees ook: Shit, iemands naam vergeten? Met deze 6 trucs kom jij er vliegensvlug weer achter

9. Er wordt niet geoordeeld (over elkaar dan) Ja, je schold je baas gisteren de huid vol. Achter diens rug om dan. Maar dat was de jij van gisteren. De jij van vandaag is zen, liefdevol en verdraagzaam. En dat weet je work bestie ook, dus is ze je acties allang weer vergeten. Of ze doet alsof, uit liefde.

10. Je work bestie maakt je werk, en je leven, beter En dus is ze de shit.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen