Dat verklaart die tegenzin: zo gedraag jij je in de sportschool volgens je sterrenbeeld

Body & Mind

Dat verklaart die tegenzin: zo gedraag jij je in de sportschool volgens je sterrenbeeld

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

17 november 2023 om 07:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

17 november 2023 om 07:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

De een moet zichzelf iedere week naar de sportschool slepen, de ander is er juist niet weg te slaan. En dan heb je ook nog de types die überhaupt nooit een voet in een sportschool hebben gezet. Kun je allemaal niks aandoen, want het staat nou eenmaal in de sterren geschreven. Kun je dat de volgende keer als excuus gebruiken.

We lieten eerder al zien wat de dating vereisten zijn per sterrenbeeld en wat dan de ideale date is. Deze keer doken we in onze voorkeuren wat betreft sport. Komt-ie:

12WB-Horoscoop Ram-HERO

Ram 21 maart - 20 april Het is een goede dag om een Ram te zijn, want als er iemand niet bang is in de sportschool, dan zijn zij het wel. 'Een Ram is competitief, extravert en gaat het zeker niet uit de weg om nieuwe apparaten te proberen of een volle sportschool binnen te stappen,' legt astroloog Michelle Bell uit aan Bustle. De favoriete workout van een Ram? Maakt niet uit, zolang het maar een uitdaging is. 'En dan vooral een uitdaging tegen zichzelf.'

12WB-Horoscoop Stier-HERO

Stier 21 april - 20 mei Als het gegronde aardeteken dat-ie is, houden Stieren ervan om hun tijd te nemen in de sportschool. Ze gaan het liefst vroeg in de ochtend of laat in de avond, puur en alleen om drukte te vermijden. Beetje op je eigen tempo van apparaat naar apparaat huppen, that's the dream. En dan na afloop het liefst even in de sauna, op de massagestoel of de gymsessie afsluiten met een chocolade proteïne smoothie. Een stier blijft toch een luxepoes, en gelijk heeft-ie.

12WB-Horoscoop Tweeling-Header

Tweeling 21 mei - 20 juni Dit sterrenbeeld is duidelijk: allesbehalve een vaste gym routine, graag. 'Tweelingen houden ervan om elke keer wat anders te doen,' vertelt astroloog Michelle. De ene week wil je een krachttraining doen, de andere week sta je vooraan bij Zumba of doe je mee met een lesje yoga. 'Dat is voor hen nodig om gemotiveerd te blijven.' Daarbij is de sportschool voor Tweelingen een 'social playground', waar ze nieuwe vrienden maken en langer blijven hangen om te kletsen – om vervolgens de tel kwijt te raken tijdens hun set en 'm nooit meer af te maken. Lees ook: Sterrenstof: jouw liefdeshoroscoop voor week #46

12WB-Horoscoop Kreeft-Header

Kreeft 21 juni - 20 juli Kreeften zie je vaker niet dan wel in de gym. En als je ze daar ziet, is het waarschijnlijk omdat ze een gratis lesje mochten uitproberen of per ongeluk binnen zijn gelopen. Een Kreeft heeft liever een wandeling door het bos, in plaats van witte TL-lichten, zweetlucht en testosteronbommen. Maar als het moet, dan graag comfortabel, in fijne kleding met rustige muziek en zonder drukte. Dat is de ultieme sportschool droom van een Kreeft.

12WB-Horoscoop Leeuw-HERO

Leeuw 21 juli - 21 augustus Of het druk is of niet, Leeuwen lopen rond in de sportschool alsof ze de eigenaar zijn. Ze kennen iedereen, zijn bevriend met alle werknemers en zijn niet bang om de apparaten te gebruiken. De apparaten waarbij je naar jezelf in de spiegel kan kijken hebben hun voorkeur, en daarom staan ze ook graag als eerste voor de deur bij de groepslessen. Pakken ze mooi die plek middenvoor bij de spiegel. 'Leeuwen laten elke groepsles voelen als hun eigen podium.' Het is het sterrenbeeld van de self love, en dit is wederom het bewijs.

12WB-Horoscoop Maagd-Header

Maagd 22 augustus - 22 september Waar een Tweeling heel los is, is een Maagd juist op alles voorbereid. De sportroutine is thuis al samengesteld en wordt in de sportschool strikt opgevolgd. 'Ze zijn erg nauwkeurig met hun workouts en houden ervan om hun vooruitgang en doelen tot in detail bij te houden', vertelt de astroloog. Maagden houden van data, lijstjes en smartwatches om alles te tracken. Lekker laten doen, want Maagden zijn geen praters, en al helemaal niet in de sportschool.

2023 - 04 BS - Hero - Horoscoop - Weegschaal - Oh Baby

Weegschaal 23 september - 22 oktober De ideale sportdag voor een Weegschaal? De sportschool binnenkomen in hun nieuwste en mooiste sportoutfit, als een model flaneren op de loopband en vervolgens aansluiten bij een gezellige groepsles. Dit sterrenbeeld ziet een workout gewoon graag als een feestje en houdt ervan om zich mooi te voelen, óók als-ie aan het zweten is. Waarom ook niet, die sportpakjes kosten een fortuin. Laten zien die handel. Lees ook: Kaarsen aan en zweten maar: dit is cozy cardio

12WB-Horoscoop Schorpioen-Header

Schorpioen 23 oktober - 22 november Een Schorpioen is een waterteken, en als er één ding is wat watertekens goed kunnen, dan is het denken. De sportschool is voor hen dan ook de ideale plek om hun gedachten even te verzetten. Koptelefoon op, mond dicht en gaan. Eerst even op de loopband, om al hun zorgen weg te lopen, en daarna in alle stilte richting de ruimte voor krachttraining. Doe de moeite niet om op dat moment tegen ze te praten, dan zetten ze de volume van hun muziek alleen nog maar harder.

12WB-Horoscoop Boogschutter-Header

Boogschutter 23 november - 20 december We hebben allemaal zo onze redenen om niet naar de sportschool te gaan, maar die van een Boogschutter is erger. Die hebben zich gewoon ooit aangemeld uit enthousiasme en zijn het vervolgens helemaal vergeten. Dit sterrenbeeld heeft daarom een gym buddy (oftewel: een levende reminder) nodig. Als een Boogschutter toch een keer alleen gaat, vliegt-ie van apparaat naar apparaat, te snel om ook maar een beetje te kunnen focussen op één spiergroep. 'Ze houden van vrijheid en ontdekken, dus ze doen gewoon lekker wat goed voelt.'

12WB-Horoscoop Steenbok-Header

Steenbok 21 december - 19 januari Als je dacht dat een Maagd goed voorbereid de gym binnenstapt, moet je een Steenbok eens zien. 'Zij benaderen de sportschool zoals alles in hun leven: met een gedisciplineerde en gefocuste mindset,' zegt Michelle. Ze hebben een duidelijke strategie, stellen doelen voor elke sessie en zijn niet bang om elk soort apparaat te gebruiken. Als een Steenbok iets doet, doet-ie het goed. Lees ook: Boekenwurmen opgelet: deze boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld

2023 - 04 BS - Hero - Horoscoop - Waterman - Oh Baby

Waterman 20 januari - 18 februari Tweelingen en Watermannen gaan hand in hand in de sportschool, want ook de Waterman doet het liefst elke week iets anders. Ze vinden het leuk om te experimenteren met apparaten en om verschillende groepslessen uit te proberen, maar dan wel met iemand erbij om mee te kletsen. Al zijn ze na afloop van de workout wél graag alleen, met enkel een playlist en hun eigen gedachten.

12WB-Horoscoop Vissen-Header

Vissen 19 februari - 20 maart Als meest intuïtieve sterrenbeeld is het niet gek dat Vissen eerst altijd even in de deuropening van de sportschool moeten blijven staan om zich klaar te maken voor wat komen gaat. Eenmaal de drempel over, passen ze hun workout aan op hoe ze zich voelen. Bij stress doen ze mee aan een groepsles dansen, maar als ze zich down voelen duiken ze liever het zwembad in. Lekker in dat gevoel zitten, dat kan een Vissen als geen ander.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen

Meer van deze auteur