Schrale bedoening: dit wil je weten over de wintervagina

Body & Mind

Schrale bedoening: dit wil je weten over de wintervagina

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 november 2022 20:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

23 november 2022 20:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Droge handen en schrale lippen zijn van die typische winterkwaaltjes. Maar wist je dat je lippen down there ook een oplazer kunnen krijgen van ijskoude temperaturen? Zeg maar hallo tegen de wintervagina. 

Hoe kouder het wordt, hoe schraler je huid. Tijdens de herfst- en wintermaanden kunnen we lekker allerlei crèmepjes en oliën gebruiken om de huid wat soepeler te houden. Behalve je handen en je gezicht wordt kennelijk ook je vagina een stuk droger tijdens deze maanden. En daar hoort natuurlijk een passende term bij: een wintervagina. Lees ook: Onder de knie: met het kniestandje wordt je clitoris next level gestimuleerd Winter is coming Maar wat houdt een wintervagina in? Volgens Mary Burke, een Britse vroedvrouw en verpleegster, komt een wintervagina voor wanneer je huid uitdroogt tijdens de koude maanden. Behalve de kou, dragen ook de verwarming en de airco bij aan dit probleem. Die zorgen er namelijk voor dat het vochtgehalte in je lijf omlaaggaat en daar wordt je huid niet echt blij van. Een laag vochtgehalte kan er namelijk voor zorgen dat je onderkant wat schraler aanvoelt, en dat is toch alles behalve prettig in bed. Thank god there's glijmiddel.  Verdeelde meningen Natuurlijk moet je dit met een korreltje zout nemen. Vaginale droogte komt echt niet alleen tijdens het najaar voor en heeft vooral te maken met je hormoonhuishouding. De meningen over het bestaan van de wintervagina zijn dan ook verdeeld. Volgens Burke is het een heus probleem, maar anderen trekken dit in twijfel. Gynaecoloog Jen Gunter vindt de term maar onzin en zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken over je vagina tijdens de wintermaanden. Volgens haar heeft de buitenlucht geen effect down there en is er geen reden tot paniek. Grappig is de term wel.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen