Rugpijn? Deze massagetherapeut laat zien welke stretches écht helpen

Body & Mind

Rugpijn? Deze massagetherapeut laat zien welke stretches écht helpen

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Geen wonder dat je rugpijn hebt na acht uur lang stil zitten op werk, minus die koffiepauze, maar vervelend is het wel. Gelukkig is daar massagetherapeut James Moore die op TikTok en Instagram de beste stretches deelt tegen rugpijn. Een reddende engel.

In Nederland kampen 1,9 miljoen mensen met nek- en rugklachten. Nu zal een groot aantal van deze gevallen niet te genezen zijn met enkel een stretchoefening, maar het is het proberen waard.

De deurpost in De massagetherapeut deelt verschillende stretches met zijn volgers, waaronder eentje waar je alleen maar een deurpost voor nodig hebt. Moore gaat in de deuropening staan en houdt met beide handen de deurpost vast. Zijn rechterbeen slaat hij over zijn linkerbeen, en vervolgens zakt-ie net zover door zijn knieën tot hij ongeveer een halve meter van de grond is. Houd dit tien seconden vast. En of die stretch lekker voelt.

Lees ook: 6 manieren om van je hoofdpijn af te komen waar je nog nooit aan hebt gedacht

Een andere virale stretch van Moore heeft op TikTok bijna vier miljoen mensen bereikt, dus die moeten we je ook even tippen. En daarvoor kun je gewoon in de deuropening blijven staan. Wel zo handig. Wat je doet: vouw je armen over elkaar en leun ermee tegen de deurpost aan. Terwijl je voeten in het midden van de deuropening blijven staan, leun jij verder naar voren, totdat je borst ook de deurpost aanraakt. Met een holle rug zak je vervolgens wat door je knieën. Et voilà: je rugpijn wordt verlicht. 

Liggen maar Leuk die deurposten, maar deze eeuwenoude stretchhacks op de grond mogen ook niet missen. Ook Moore zweert erbij: 'Je rug zal je bedanken,' zegt hij op TikTok. Hup, plat op je rug. Breng dan je rechterbeen naar de linkerkant van je lichaam, terwijl je rug op de grond blijft liggen. Houd de knie met je linkerhand omlaag, en pak met de andere hand de enkel van je linkerbeen vast. Snap je het nog? Ach, we voegen de TikTok wel hieronder in. Net zo makkelijk.

Je ziet het: het is ook een optie om op je buik te gaan liggen en je rechterbeen omhoog te trekken en te locken achter je linkerbeen. Duw die benen naar rechts en voel je onderrug stretchen.

Lees ook: Deze vijf gehypte producten worden afgeraden door de tandarts

Deze lijst geprobeerd en nog steeds opgescheept met rugpijn? De massagetherapeut komt bijna elke dag weer met een nieuwe stretch om je uit je lijden te verlossen – met of zonder deurpost.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen