Plassen in de zee en 9 andere dingen die jij doet die eigenlijk hartstikke strafbaar zijn

Body & Mind

Plassen in de zee en 9 andere dingen die jij doet die eigenlijk hartstikke strafbaar zijn

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

4 juni 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

4 juni 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Ben jij een beetje rebels, en zoek je graag de grenzen op? Of houd je je juist graag aan de regels en is je grootste angst om een boete door je brievenbus te zien vallen? Welke van deze twee types je ook bent, er bestaat een héle grote kans dat jij deze illegale dingen weleens hebt gedaan.

1. Plassen in de zee In Portugal en delen van Thailand is het verboden om het toilet te skippen en je blaas te legen in het zeewater. Dat komt omdat urine het zeeleven zou kunnen aantasten en koraal kan beschadigen.

2. Sprokkelen in het bos In Nederland mag je in bijna alle gemeentes geen voorwerpen uit de natuur meenemen naar huis. Dat betekent dat je geen mos, eikeltjes en paddestoelen mag meenemen. Die zelf geknutselde kastanjepoppetjes zijn dus hartstikke illegaal.

3. Nepmerken kopen en verkopen Heb je mooie 'Adiidas' schoenen of een 'Balgenciaga' tas gescoord in Turkije? Dan mogen deze nepperds niet mee in het vliegtuig. Gelukkig doen ze over kleine hoeveelheden voor eigen gebruik niet heel moeilijk bij de douane. Als je ze gaat verkopen zullen ze de items wel in beslag nemen.

4. WiFi van een ander gebruiken Hebben je buren openbare WiFi? Dan heb je daar vast weleens gebruik van gemaakt. Da's dus hartstikke illegaal. Het gebruik maken van andermans WiFi zonder toestemming is volgens de wet gezien als computervredebreuk, en kan je zelfs een gevangenisstraf opleveren.

5. In (alleen) badkleding lopen In veel zuidelijke plekken zoals Spanje en Kroatië werden ze gek van toeristen die in hun zwembroekkie – nog druipend van het zeewater – over de boulevard liepen. Daarom voerden ze de regel in dat je niet alleen in badkleding over straat mag. Ook niet als je even het vuil aan straat wil zetten.

Lees ook: Voor de duvel wél bang: waarom denken we toch altijd al onze angsten te moeten overwinnen?

6. Zonder blaastest rijden in Frankrijk Ga je met de auto naar – of door – Frankrijk? Zorg dan dat je een eigen blaastest in de auto hebt liggen. In Frankrijk is het namelijk verplicht om deze ten aller tijden bij je te hebben. Heb je 'm niet? Geen stress, de politie is er tegenwoordig niet meer zo streng over.

7. De familie van je ex is je schoonfamilie Heb je een goede band met de familie van je ex? Gefeliciteerd. Zo niet, dan zeggen we sorry voor het delen van deze informatie. Volgens de Nederlandse wet is de familie van je ex nog steeds jouw schoonfamilie, en hier kun je (helaas) niet omheen.

8. Zonder benzine op de Duitse Autobahn staan Heb je de pech om met een lege tank op de Duitse snelweg terecht te komen? Dan heb je dubbel pech. Omdat het illegaal is mag je ook nog 'es 70 euro dokken. Dat geld geef je dan toch liever uit aan wat extra benzine.

9. Fooi niet opgeven bij de Belastingdienst Hoe oneerlijk het ook klinkt, fooi wordt gezien als inkomen en moet je daarom dus gewoon aangeven bij de belastingdienst. Een werkgever is trouwens ook verplicht om het verdiende fooi onder zijn/haar/hun medewerkers te verdelen.

10. Cappuccino's drinken na 11:00 Oké, neem deze met een korreltje zout. Het is namelijk geen geschreven regel, maar volgens Italianen geldt deze regel nét zo streng als die in de wet staan. Bestel je in Italië na elf uur 's ochtends nog een cappuccino? Dan word je uitgelachen, nagekeken en voor gek verklaard. Komt doordat de Italianen een cappuccino alleen bij het ontbijt drinken, terwijl Nederlanders het drankje de hele dag door bestellen. When in Rome: 's middags geen cappuccino's.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind