Knuffelen met panda's en nog 5 beroepen met dieren waarvan je 't bestaan niet wist

Body & Mind

Knuffelen met panda's en nog 5 beroepen met dieren waarvan je 't bestaan niet wist

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

2 april 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

2 april 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Vroeger wilde iedereen en z'n moeder dolfijnentrainer worden, nu is dat een tikkie controversieel (kijk maar). Hondenuitlater of dierenarts dan maar? Kan. Maar heb je al eens aan deze beroepen gedacht?

1. Pandaknuffelaar Ben jij bereid om helemaal naar Ya'an in China te vliegen voor deze baan? Dan krijg je bijna dertigduizend euro per jaar betaald om de héle dag met panda's te knuffelen. Sterker nog: babypanda's. Je zorgt ervoor dat de baby's zich op hun gemak voelen en extra veel liefde krijgen, meer hoef je niet te doen. Ja, droombaan toch? Je verblijf en een auto zijn zelfs inbegrepen, wat wil je nog meer?

2. Slangengifmelker Wie van iets spannenders houdt dan met babyberen knuffelen, is er ook een topbaan: slangen melken. Waarom ze dat doen? Nou, niet om er chocolademelk van te maken nee. Je vangt het gif van de slang op in een beker om er anti-gif mee te kunnen maken. Alleen nog effe zorgen dat je zelf niet gebeten wordt.

Lees ook: Lekker is dat: Honden kunnen hun baasjes keihard veroordelen

3. Struisvogelbabysitter Blijkbaar lijken struisvogelkinderen best veel op mensenkinderen. Als je ze alleen laat gaan ze elkaar pesten en stoeien, of ze rennen weg. Daarom bestaat er zoiets als een struisvogelbabysitter. Voor het grootste deel kijk je gewoon toe, maar af en toe zal je een gevecht moeten opbreken. Zonder risico's is dat niet, want struisvogels zijn knap sterk – ja de baby's ook – en kunnen jou ook aanvallen. Succes.

4. Paardenmasseur Ook paarden krijgen spierpijn na het sporten en hebben daarom soms een goede massage nodig. Effe een knoop uit die spier masseren of een verrekte spier weer soepel kneden vergt wel wat spierballen maar het loont wel: paarden vinden het vaak heerlijk en soms kan je daarom een 'massage' van het paard terug verwachten zoals ze dat ook bij hun soortgenoten doen.

Lees ook: Bibberende beesten: zo weet je of je huisdier het wel warm genoeg heeft

5. Dierenmodellenscout Hoe denk je dat wij aan die leuke kat op onze cover zijn gekomen? Of hoe films hun hondenacteurs vinden? Daar heb je speciale dierenmodellenscouts voor. Als scout bekijk je niet alleen de knappe koppies, maar ook of de dieren het leuk vinden om voor de camera te staan, trucjes te doen en niet mensenschuw zijn. Ze moeten er immers geen stress van krijgen. Eigenlijk ben je dus een soort personal assistent.

6. Dierenpsycholoog Zie je het al voor je? Jouw hond die op de bank bij de psych ligt en vertelt hoe zwaar het was 'dat mijn baas net deed alsof 'ie de bal gooide, maar dat was dus schijn.' Nee, zo gaat dat niet, maar dierenpsycholoog zijn is wel echt een ding. Ze observeren het gedrag en de omgeving van een dier om erachter te komen waarom poes zo somber is, of waarom hond zich zo misdraagt. Niet praten maar kijken dus.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer Body & mind