Kan je al die Gen Z datingtermen niet meer bijbenen? We maakten een handleiding voor je

Body & Mind

Kan je al die Gen Z datingtermen niet meer bijbenen? We maakten een handleiding voor je

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

25 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 maart 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

'Slay', 'bae', 'lit', hou jij al die Gen Z-termen nog bij? Wij in ieder geval niet meer. En dus maakten we een woordenboek met Gen Z datingtermen. Je weet wel, om een beetje bij de tijd te blijven. Of wanneer je ver onder je leeftijd besluit te daten, kan ook.

1. Situationship Si-tu-a-tion-ship (de; m en v; meervoud situationships) Betekenis: een scharrel waarvan nog niet is vastgesteld wat het precies voorstelt. Het woord is een mix van 'situation' en 'relationship'. Een situationship is niet niks, maar het is ook niet iets, snappie? Zo van: voel je vrij om met een ander te wippen, maar ik ga wel boos op je worden. Laten we het houden op een ingewikkelde situatie waarvan alleen diegenen betrokken begrijpen wat het inhoudt. Je kan een situationship hebben, maar iemand kan ook een situationship van je zijn. 2. Simp Simp (de; m en v; meervoud simps) Betekenis: wanneer je bij je lief onder de plak zit, en dan vooral afspraken met anderen afzegt om diegene te zien. Je vrienden kunnen je dan uitmaken voor een simp. 

Lees ook: Verrassende statistieken: 75-plussers vrijen er een partij op los, de rest juist minder

3. Kittenfishing Kit-ten-fish-ing (kittenfishte, heeft, is gekittenfisht)  Betekenis: het zusje van catfishen: kittenfishing. In plaats van je uiterlijk veranderen om je aandoenlijker voor te doen, verander je karaktereigenschappen. Fake it until you make it, laten we maar zo zeggen.

4. Stashen Sta-shen (stashte, heeft, heeft gestasht)

Betekenis: wanneer het lang duurt voordat je je partners vrienden en familie mag ontmoeten. Jij kan het gevoel krijgen dat diegene helemaal niet wil dat jij zijn intieme kring ontmoet. De letterlijke vertalen van stashen is dan ook 'verbergen'.

5. Rizz Rizz (de; m en v) Betekenis: het vermogen om iemand te versieren of indruk te maken op iemand. Wil je het al helemaal erg maken, dan zeg je W-rizz (Engelse uitspraak). W staat voor Win, dus een extreem grote rizz.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een negentienjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen