Go solo: deze tantra-oefeningen kun je gewoon in je uppie doen

Body & Mind

Go solo: deze tantra-oefeningen kun je gewoon in je uppie doen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 januari 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

14 januari 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Denk je aan tantra, dan zie je wellicht koppels in elkaar verstrengeld zijn terwijl ze woeste orgasmes krijgen. Het kan ook anders.

Op meerdere manier anders, zelfs. Want tantra hoef je niet per se met een ander te ervaren, en het draait bovendien niet altijd om seks. Tantra is een filosofie, een spirituele manier van leven, een traditie gericht op geestelijke verruiming en bevrijding. Dat kan draaien om seks, maar er bestaat bijvoorbeeld ook tantrisch eten, waarbij je eten heel bewust proeft, aanraakt, ruikt.

Lees ook: Kletsen over Ketsen: 'Ik ben nog nooit klaargekomen'

Me, myself and I Zo, dat is uit de wereld, nu dat andere vooroordeel nog: dat je tantra altijd met z’n tweeën – of zelfs met een groep – zou moeten doen. Ook niet waar. Er bestaan legio oefeningen waarbij je alleen jezelf nodig hebt. Het doel? Verbinding met jezelf, tot rust komen, zelfliefde. We hebben er drie voor je.

1. The Inner Smile Deze oefening kan altijd en overal en is extra fijn als je overprikkeld, gestrest of gespannen bent. Vaak ben je dan helemaal niet zo aardig tegen jezelf: je doet iets niet goed genoeg, bent niet leuk of snel genoeg. Neem op zo’n moment een paar minuten voor jezelf. Sluit je ogen, ga in gedachten je hele lichaam langs en glimlach naar alle delen van je lijf. Klinkt een beetje apart, maar wedden dat je daar een positief gevoel aan overhoudt? En anders een potje werken aan je lachspieren.

2. Hartengroet Maak een warm bad klaar, giet er een lekkere olie in, steek kaarsjes en wierook aan, zet mooie muziek op en spray je favoriete parfum door de ruimte. Ga in bad liggen en raak heel bewust elk deel van je lichaam aan. Sla vooral je hart niet over en zeg daarbij iets liefs tegen jezelf. Aanraking werkt helend en tegen stress, óók als je dat zelf doet. Onthou dat maar, de volgende keer dat je een moeilijk gesprek met iemand moet voeren.

Glijden met die hap

Lichaamsverzorging Glijmiddel
20 ,95

3. Tantrische masturbatie Tot slot een masturbatie-oefening. Daarbij gaan we dus niet als een gek aan de bak, neem de tijd. Creëer eerst een lekker plekje voor jezelf, of dat nou in de slaapkamer is of in de bezemkast, als jij je daar prettig voelt. Focus op je ademhaling. Raak vervolgens rustig je erogene zones aan, en ga daarbij heel langzaam te werk. Masturberen slowmotion-style. Speeltjes zijn toegestaan. Pak er tot slot een spiegel bij en kijk jezelf in de ogen aan terwijl je jezelf tot een hoogtepunt brengt. Is dat intiem of is dat intiem?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Maak het gezellig in huis