Er zijn drie soorten orgasmes: zo krijg je ze

Body & Mind

Er zijn drie soorten orgasmes: zo krijg je ze

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

De golf, overvloed en vulkaan: we hebben het niet over natuurverschijnselen, maar over orgasmesoorten. Uit onderzoek van professor James Pfaus zijn er drie soorten orgasme bij vrouwen. En dit wekt maar een vraag op: Kun je ze alle drie ervaren? Dit is wat de Daily Mail erover zegt.

Want eerlijk is eerlijk, soms is één orgasme krijgen al takkemoeilijk.

Golvend Grote kans dat jij de golf herkent, want bijna vijftig procent van de vrouwen ervaart golven tijdens het orgasme: opeenvolgende samentrekkingen die in één keer loslaten bij het hoogtepunt.

Lees ook: Dit seksstandje kun je zo uit je yogaroutine kopiëren en is nog een winnaar ook

Je kunt het hoogtepunt van dit orgasme vergelijken met de herhaling en het ritme van eb en vloed. Door op de juiste manier en in het juiste ritme de clitoris te stimuleren, vindt je lichaam vanzelf de juiste stroming.

In overvloed Bij de overvloed valt de opgehoopte spanning niet in golven, maar juist in een keer van je af. Die spanning kan ontstaan door niet alleen de top van de clitoris te stimuleren, maar ook de rest. Denk je nu, eh... de rest? Dan zou ik maar snel een afbeelding opzoeken.

Uitbarsting Net als bij een vulkaan weet dit orgasme wel wat een explosie is. Van onderuit je bekken borrelt het orgasme op totdat het hoogtepunt is bereikt. Dit is het minst voorkomende orgasme en daarom ook het lastigst te bereiken. Hierbij is het vooral een kwestie van veel verschillende dingen proberen. Goed excuus om je partner eens aan de haren (letterlijk) te trekken.

Lees ook: De rode zee bevaren? Dit zijn de 5 voordelen van seks tijdens de menstruatie

Driedubbel Wil jij ook eens die verschillende orgasmen proberen? Je kunt natuurlijk de hele standjescatalogus doorlopen en de trukendoos optrekken, maar je kunt ook eens van omgeving veranderen om zo een ander orgasme te ervaren. Of misschien werkt een ander luchtje bij je partner wel. Zintuigen doen meer dan je denkt.

Helpt dat allemaal niet? Dan ben jij misschien gewoon eerder een golf dan een vulkaan en daar is niks mis mee.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur