Blijkbaar kun je klaarkomen door buikspieroefeningen, en zo krijg je dat voor elkaar

Body & Mind

Blijkbaar kun je klaarkomen door buikspieroefeningen, en zo krijg je dat voor elkaar

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, fotografie Frank Brandwijk

Motivatie nodig om te sporten? Komt-ie: een stevige set buikspieroefeningen leidt blijkbaar niet alleen tot een strakkere buik, maar in sommige gevallen ook tot een orgasme. Wij plozen de details even voor je uit: hoe dit in godsnaam kan, wat er precies gebeurt, en vooral of het verstandig is om voortaan een extra handdoek mee te nemen naar de sportschool. 

Onderzoekers van de Universiteit van Indiana bevestigden het: het is mogelijk om klaar te komen puur door lichamelijke inspanning, en hiermee bedoelen we niet de hete cardio in je bed 's avonds. We hebben het over coregasms: orgasmes die ontstaan door inspanningen van je buik- en bekkenbodemspieren tijdens het sporten, en die ervoor kunnen zorgen dat je tijdens je sit-ups voor een flinke verrassing komt te staan. Net als de andere keren dat je klaarkomt zou een coregasm beginnen met een tintelend gevoel, gevolgd door een diep, vaginaal orgasme. Van dat kloppende, trillende gevoel wat komt na klaarkomen door het stimuleren van de clitoris is hier alleen geen sprake. Wacht dus nog maar heel even met je satisfyer in de prullenmand smijten.

Waarom eigenlijk? Er is nog niet heel veel onderzoek naar het onderwerp gedaan - althans, wetenschappers willen het nog verder uitbreiden - maar wat vaststaat is dat de bekkenbodemspieren er een hoop mee te maken hebben. Die komen samen met je buikspieren in je bekken, waar de magie gebeurt. Wanneer je je buikspieren aanspant, en door de verbintenis dus ook de bekkenbodemspieren, worden zenuwimpulsen richting de bekken geactiveerd en dat kan zomaar leiden tot een orgasme. Vooral het aanspannen van de pc-spier in je bekken (je kent 'm wel, die spier die je aanspant als je je plas wilt stoppen) speelt bij zo'n coregasm een belangrijke rol. Levert het verschijnsel dan ook extra pleziertjes in de slaapkamer op? Dat kan zeker: een sterker bekkenbodem - dat je dus traint met al die buikspieroefeningen - voorkomt en vermindert namelijk pijn tijdens de seks, en zorgt dat je minder moeite hebt met klaarkomen. Die coregasms kunnen je zeker wat voordelen opleveren, dus.

Enne, hoe krijg ik er één? We voelen je vraag al branden: hoe krijg ik zo'n coregasm? Nou, zo: volgens Debby Herbenick - één van de onderzoekers en auteur van boek The Coregasm Workout - heeft het niet te maken met seksuele gebeurtenissen of gedachten. Oftewel, snoeihard fantaseren over je gymvlam is niet nodig. Een coregasm staat over het algemeen los van seks, en komt puur door het intensief inspannen van je spieren en de druk die op je buik (oftewel core) komt te staan. Rete-enthousiast om dit uit te proberen? Waag je dan eens aan crunches, knee en leg lifts, the captains chair (een hele belangrijke), hip thrusts, planking en pull-ups, de oefeningen die verband zouden houden met coregasms.

Lees ook: Holy shit: mensen zijn in shock nadat ze leren wat 'iglooing' betekent, en jij zo ook

Wat zijn de kansen? Met die coregasms lijkt er een heel nieuw type zelfbevrediging aan het licht gekomen te zijn: er komt geen dure vibrator aan bod, en je wordt verdorie ondertussen ook nog eens fit. Maar wacht nog heel even voor je laaiend enthousiast je sportkleding uit de kast begint te trekken: Herbenick liet weten dat slechts één op de tien personen een coregasm ervaart. Hier leggen we nog effe de nadruk op 'personen', dus mannen kunnen er inderdaad ook wat van. Daarnaast begrijpen we het als jij die intimiteiten liever in je slaapkamer houdt, maar geen zorgen: tenzij jij uitbundig gaat lopen gillen hoeft het anderen niet op te vallen. En desnoods geef jij die pokkezware oefening de schuld van je gehijg. Ons advies? Laat je lekker gaan en geniet ervan als het je overkomt: je bent één van de weinigen die dat geluk heeft.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen