8 momenten waarop winter-jij totaal verschilt van zomer-jij

Body & Mind

8 momenten waarop winter-jij totaal verschilt van zomer-jij

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Ook het idee dat jouw persoonlijkheid is opgesplitst in twee verschillende mensen? De vrolijke en optimistische zomer-jij en de winter-jij, wiens kant je maar beter niet verkeerd kan opkijken. Laten we even een aantal momenten onder de loep nemen wanneer deze twee persoonlijkheden pal tegenover elkaar staan, want bepaalde momenten verschillen nogal per seizoen.

1. Wakker worden Zomer-jij: wordt ontwaakt door zonnestralen op je gezicht. De dag is voor je gevoel al begonnen en jij bent klaar om de wereld eens te laten zien wie jij bent.  Winter-jij: wordt ontwaakt door een snijdende kou omdat je die verdraaide dekens per ongeluk van je hebt afgetrapt. Totaal niet jouw schuld dat de dag wordt gestart met een ochtendhumeur, dus.

2. Wanneer je voor je klerenkast staat om te bepalen wat je aandoet Hiermee bedoelen we niet je klerenkeuze, want logischerwijs draag je in de winter andere items dan in de zomer. Nee, we hebben het over je motivatie om er goed uit te zien. Het feit is dat jij in de winter genoegen neemt met simpelheid, terwijl je in de zomer meer zin hebt om nét dat beetje extra te doen. Dan worden de leukste klerencombinaties samengesteld, terwijl je in de wintermaanden de eerste beste trui uit de kast trekt die jouw koude lichaam kan bedekken. Hebben we gelijk?

3. Naar werk gaan Zomer-jij: 'Wat is het toch fijn om in de zon naar werk te gaan.' Je hebt zin om je collega's te zien en huppelt nog net niet naar binnen. Winter-jij: 'Weer een dag overleven.' 

Lees ook: Steeds minder seks: is onze telefoon de ultieme cockblocker?

4. Wanneer iets tegenzit  Wanneer er iets fout gaat op een dag, denk aan op werk of in je privéleven, stap je daar in de zomer net wat sneller overheen dan in de winter. Want hoewel zomer-jij een flinke bounce back rate heeft, wil winter-jij zich de rest van de dag nog weleens wanen in die negatieve emoties. Ooit opgevallen dat je in de winter een stuk meer baaldagen hebt? Proves our point.

5. Je reflectie opvangen Zomer-jij: is tevreden met wat ze ziet. Het zonnetje heeft haar werk gedaan. Die sunkissed gloed is om te kussen. Winter-jij: vindt zichzelf maar bleekjes. Goh, wat ben jij toe aan een strandvakantie. Of gewoon een lange zonnebanksessie.

Lees ook: Of je je relatie moet beëindigen? Als je deze 7 tekenen herkent is de kans best groot

6. Weggaan van werk Zomer-jij: vindt de dag nog niet bepaald klaar. Wat kan je vanavond allemaal nog ondernemen? Misschien vrienden opzoeken die je lang niet hebt gezien? Het terras op dan? Één ding is zeker: bankhangen staat niet in jouw woordenboek. Winter-jij: vertrekt in één rechte lijn naar huis, en hoopt daarbij vurig dat niemand je nog aanspreekt. Nadat de huishoudelijke taken zijn verricht, plof je op bank voor een film. Nog wat doen vanavond? Ben je mal.

7. Douchen Zomer-jij: 'Ah, heerlijk, zo'n verfrissende douche.' Winter-jij: 'Ah, heerlijk, zo'n verwarmende douche.'

Wat? Een douche blijft altijd voelen als de hemel, ongeacht het seizoen. 

8. Gaan slapen We geven het toe: winter-jij is misschien niet heel goed uit de verf gekomen in deze lijst, maar pitten kan ze daarentegen als de beste. Dat zomerroesje kan beslist niet op tegen die diepe winterslaap.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een negentienjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen