6 manieren om van je hoofdpijn af te komen waar je nog nooit aan hebt gedacht

Body & Mind

6 manieren om van je hoofdpijn af te komen waar je nog nooit aan hebt gedacht

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Een migraineaanval waardoor je geen daglicht kan verdragen, bonkende koppijn omdat je ongesteld bent of zo'n zeurende hoofdpijn die je de hele werkdag blijft vervelen. Allemaal even kut. En die paracetamol brengt er ook weinig verschil in. Kan gelukkig ook anders.

Want van een bonkend hoofd wordt niemand gelukkig. Dus, aanschouw: zes manieren om van je hoofdpijn af te komen waar je nog nooit aan hebt gedacht. Hopen we tenminste. Anders weten wij het ook niet meer.   1. Knijpen in je teen In de voet zitten zo'n dertigduizend zenuwuiteinden. Ook die van het hoofd, namelijk in de tenen. Door druk uit te oefenen op die reflexpunten kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven. En dat is wat je wil: verlichting in je bol. Pak een teen vast en kneed 'm van beneden naar boven toe, trek aan elke teen en duw daarna de tenen met je hand naar beneden. Moet te doen zijn.

2. Drukken op de Hegu Zit de hoofdpijn vooral in de voorkant van je hoofd? Dan is er een specifiek drukpunt dat je kan masseren. In de acupunctuur noemen ze het de Hegu, een v-vormige huidplooi tussen je duim en wijsvinger. Spreid je linkerhand uit met de handpalm naar beneden en masseer het punt met de duim van je rechterhand. Druk erop, draai met de klok mee – doe wat goed voelt. Wordt wel afgeraden als je zwanger bent, omdat het samentrekkingen in de baarmoeder zou kunnen veroorzaken. Ben je niet zwanger en wil je gewoon van die koppijn af, doe dit dan een paar keer per dag.

Lees ook: Deze vijf gehypte producten worden afgeraden door de tandarts

3. Voeten in heet water Een soort spa day, maar dan anders. Zet de waterkoker aan en haal een teiltje tevoorschijn. Vul die met het kokende water en ga – zodra de temperatuur wat is gedaald en je voeten de hitte kunnen verdragen – er met beide voeten instaan. Het warme water trekt het bloed van je hoofd naar je voeten, wat de druk op de bloedvaten in je hoofd eraf haalt. Voor een hogere succesgarantie kun je tegelijkertijd iets kouds in je nek of op je voorhoofd leggen. Verlichten die handel.

4. Daith piercing Voor de lange termijn denkers onder ons. De Daith piercing zit aan de binnenkant van het oor, net boven de tragus. En laat daar nou net drukpunten zitten die hoofdpijn en migraine zouden kunnen verlichten. Vooruit, er is nog geen medisch bewijs voor, maar een nieuwe oorpiercing is nooit een verlies. 5. Cayennepeper eten Met deze chilipeper wil je niet alleen koken, maar ook je hoofdpijn verlichten. Cayennepeper kan namelijk werken als natuurlijke pijnstiller en is ontstekingsremmend. Komt door de stof capsaïcine, die de specerij pittig maakt. Capsaïcine zorgt ervoor dat er geen pijnimpulsen meer naar de hersenen worden gestuurd. Voeg het toe aan je eten of maak er een drankje van en gooi een snufje cayennepeper in warm water. Moet je je wel even groot houden als je niet van pittig houdt, maar het is voor een goed doel.

Lees ook: Klaar met die flauwekul: helpt het wel of niet om deze boodschappen op je gezicht te smeren?

6. Masseer de achterkant van je hoofd Niks zo vervelend als een hoofdpijn die door de achterkant van je hoofd lijkt te dreunen. Dokter Justin Lewis, een chiropractor uit New York, deelt op TikTok hoe je er van af komt. Hij legt zijn handen bovenop zijn hoofd, vingers in elkaar gevlochten en duimen precies op de lijn van zijn schedel. Met zijn duimen maakt-ie cirkelvormige bewegingen. Tien keer naar binnen, tien keer naar buiten. Zijn tweede tip: duw die duimen ook af en toe eens helemaal door naar beneden, naar het begin van je nek. Masseren die handel dus. Of laat je partner het doen. Jij bent zielig, je hebt hoofdpijn. Mag de ander mooi doen.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur