Liever niet? 3 redenen waarom je juist wel via een appje gedumpt wil worden

Body & Mind

Liever niet? 3 redenen waarom je juist wel via een appje gedumpt wil worden

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

15 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

15 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Er zijn een hoop gebeurtenissen in het leven waardoor je je superkut kunt voelen: erachter komen dat het seizoen van B&B vol liefde echt af is, het koffieapparaat op werk blaast zijn laatste puf uit en iemand beweert geen erts te hebben tijdens een potje Catan. Toch vallen deze momenten allemaal wel mee als je je bedenkt dat gedumpt worden via een appje ook bestaat - als je een relatie hebt tenminste.

Hoe laf het ook is, toch kun je er maar beter de voordelen van inzien. Want die zijn er. Komt-ie:

Je hoeft de persoon niet aan te kijken Waarom zou je de persoon willen aankijken die zojuist je hart heeft gebroken? Juist. Wil je niet. Je kunt natuurlijk de hele tijd stom naar de grond staren, maar er komt een punt dat je elkaar toch in de ogen moet kijken. En laten we eerlijk zijn, de kans dat jij je daardoor beter gaat voelen is nihil. Via een appje wordt je in ieder geval niet geconfronteerd met het gezicht van de persoon die zojuist gedumpt heeft.

Lees ook: Over en uit(maken): 12 tekenen dat je jouw relatie beter uit kunt maken

Je kunt ongestoord je emoties uiten Horen dat iemand niet meer verder met je wil, kan heftige gevoelens oproepen. Denk aan: de boel bij elkaar schreeuwen of keihard janken. Beter dat je meteen een plekje voor jezelf hebt om alle gierende emoties eruit te janken - met snot, kreten of rollend over de grond als je daar zin hebt - dan dat de persoon die één minuut geleden nog de liefde van je leven was deze rollercoaster meemaakt. Want geloof het maar: getroost worden door je ex is nog erger dan via de app gedumpt worden. Je kunt de tijd nemen Uit emotie doet en zegt men rare dingen. In plaats van dat je overvallen wordt door de boodschap en dan ter plekke een weerwoord moet bedenken, heb je als je via de app gedumpt wordt de tijd om alles op een rijtje te zetten en je voor te bereiden op het echte gesprek. Het geeft je de vrijheid en ruimte om na te denken over wat je écht tegen je ex wil zeggen zonder dat je dingen doet waar je later spijt van krijgt - iets naar zijn hoofd gooien bijvoorbeeld. Hij verdient het overigens niet om jou zo te zien.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur