Jaarhoroscoop: dit staat er in de sterren over je werk en sociaal leven in 2023

Body & Mind

Jaarhoroscoop: dit staat er in de sterren over je werk en sociaal leven in 2023

Nathalie Kriek
Door

Nathalie Kriek

Gepubliceerd op

26 december 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

26 december 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Ga je dit jaar eindelijk je financiën op een rijtje krijgen, aan een nieuwe studie beginnen of die droomjob scoren? En hoe zit het met de liefde en vriendschappen – wordt er nog een beetje gekletst en geketst? Je leest het in onze grote jaarhoroscoop.

Ram 21 maart - 20 april Werk Plannen blijft een dingetje. Daardoor kun je soms uren, dagen, weken doorjakkeren zonder enige vorm van ontspanning of vrije tijd. De trein dendert maar door. Waar het eindpunt is? Géén idee. De ene klus is nog niet af of de andere dient zich alweer aan. Ja, zo ben je natuurlijk nooit klaar. Plan voldoende momenten voor jezelf in en laat daar niets tussenkomen. Al is het alleen maar om in alle rust te genieten van alle successen die je boekt.

Sociaal Je wordt closer met een vriend(in), die je steeds meer durft toe te vertrouwen. Fijn om je ei bij iemand kwijt te kunnen die niet besmet is met het roddelvirus. Verder leer je een paar nieuwe mensen kennen, en daar vloeien aardige vriendschappen uit voort. Maar dat het klikt, betekent niet dat je alles deelt. Sterker nog: je hebt totaal geen behoefte om het achterste van je tong te laten zien. Ook niet als zij dat wel doen. Moeten zij weten.

Stier 21 april - 20 mei Werk Hoewel je van zekerheid houdt en niet zo van het jobhoppen bent, bestaat de kans dat je in 2023 toch zomaar iets heel anders gaat doen dan je tot nu toe hebt gedaan. Misschien moet je er ook wel nieuwe skills voor leren en schrijf je je in voor een cursus of studie. Enne, het zou pas helemaal fijn zijn als die (gedeeltelijk) vergoed zou worden door je werkgever. Beetje zeuren kan geen kwaad.

Sociaal De mensen in wie je al een tijdje teleurgesteld bent, zullen je in 2023 alleen maar meer tegenvallen. Jammer maar helaas, eerlijker dan dit wordt het niet. Hoogste tijd om de balans voor jezelf op te maken: hoeveel tijd en energie wil je nog in die mensen steken? En wat levert dat je op? Er is gelukkig ook goed nieuws: je krijgt een sterkere band met iemand met wie het contact was verwaterd.

Lees ook: Weet je dat ook weer: deze namen en sterrenbeelden zijn dit jaar het vaakst geliket op datingapps

Tweelingen 21 mei - 20 juni Werk Hoewel je het prima naar je zin hebt op je werk, staat je in 2023 toch een belangrijke verandering te wachten. Misschien ga je iets nieuws doen naast je huidige baan, maar er is ook een kans dat je een offer you can't refuse krijgt en de sprong waagt. Dat klinkt heel makkelijk, maar het gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Sterker nog: er gaan heel wat slapeloze nachten aan vooraf.

Sociaal Qua vriendschappen ga je een nogal rommelig jaar tegemoet. Dit komt aan de ene kant doordat je graag alleen bent, en aan de andere kant doordat je nieuwe mensen leert kennen. Met hen voel je wel een klik, maar je wil ook niet té veel tijd met ze doorbrengen. Je nieuwe vrienden lijken dat niet te willen of kunnen begrijpen en vatten jouw afstandelijkheid soms op als een persoonlijke afwijzing. Is het dus niet. Pfff. Gedoe.

Kreeft 21 juni - 20 juli Werk Je bent toe aan iets anders, maar hebt geen idee wat. De kans op uitdagend, nieuw werk wordt groter als je nieuwe wegen durft te bewandelen. Lekker op snor naar vacatures voor banen waarvoor je niet hebt geleerd of waarvan je überhaupt nooit hebt gehoord, dus. Met een ijzersterk cv en een flinke dosis bluf kun je zomaar ergens binnenkomen waar je eigenlijk niet hoort (maar toch ook weer wel). Doe je goed, Kreeft.

Sociaal Als iemand zegt dat alles oké is, terwijl jij duidelijk merkt dat dat allesbehalve zo is, zorgt dat voor nogal wat verwarring. Grote kans dat jij, met je scherp afgestelde sociale voelsprieten, het bij het rechte eind hebt. Die ander wil je misschien gewoon niet lastigvallen met gezeur of houdt zijn of haar sores liever voor zich. Laat het maar. Als die ander alsnog wil uithuilen of zeuren, weet hij of zij jou vanzelf wel te vinden.

Leeuw 21 juli - 21 augustus Werk Als je nog op zoek bent naar een baan, wordt dit helemaal jouw jaar. Je gaat interessant werk vinden, dat ook nog eens goed betaalt. Hoe fantastisch klinkt dat? Heb je al werk, dan kun je rekenen op fijne extra klussen, nieuwe opdrachten of overwerk waarmee je een aardig extraatje kunt verdienen. Waak ervoor dat je geen achterstanden oploopt, want je gaat als een speer dit jaar. Net als je carrière.

Sociaal Je bent zo druk met je werk en met je andere bezigheden, dat vriendschappen een beetje op het tweede plan (zijn) komen te staan. Wegens je overvolle agenda mis je je vrienden niet meteen, maar zij jou wel. Vergeet niet wie er voor je waren in moeilijkere tijden en toon toch af en toe een beetje interesse. Dat wordt zeker weten gewaardeerd. Heb je vrienden of familie in het buitenland? Met hen krijg je in 2023 meer contact.

Maagd 22 augustus - 22 september Werk Er staan geen grote veranderingen op stapel, maar het gaat toch lekker met je carrière. Vooral qua werksfeer ga je een prima jaar tegemoet. Collega's met wie je voorheen niet zo klikte, blijken minder irritant dan je dacht. Dat heeft onder andere te maken met je eigen houding en denkwijze. Je bent minder kritisch en staat positiever in je werk, waardoor anderen ook vrolijker op jou reageren. Je krijgt wat je geeft.

Sociaal Je bent een lieve vriendin die altijd voor anderen klaarstaat, maar ontvangen vind je moeilijk. Jammer, want de mensen die jij met liefde een helpende hand of een luisterend oor biedt, zouden graag ook eens iets voor jou doen. Dat gaat dit jaar ook gebeuren, en wel op een moment dat je het niet verwacht. Neem het gerust in ontvangst en zeg gewoon dankjewel. Je hebt het verdiend.

Lees ook: Michele Knight koppelt mensen op basis van astrologie: 'Het garandeert een connectie'

Weegschaal 23 september - 22 oktober Werk Je bent wel toe aan nieuwe uitdagingen, dus daar ga je dit jaar naar op zoek. En gelijk heb je. Stilstand is achteruitgang en jezelf blijven ontwikkelen kan geen kwaad, zeker met de mooie kansen die er dit jaar op je pad gaan komen. Zorg er alleen wel voor dat je voldoende nachtrust krijgt. In je enthousiasme ga je soms tot diep in de nacht door met researchen, studeren of andere activiteiten die met je werk te maken hebben. Beetje rustig aan...

Sociaal Jij onderhoudt je sociale contacten vooral via social media. Natuurlijk zie je je vrienden ook in real life, maar je brengt zo veel tijd door op je telefoon, waar je dagelijks de laatste updates met iedereen bespreekt, dat jullie elkaar in het echt vaak niets nieuws meer te melden hebben. Jammer, want het is juist gezellig om lekker bij te beppen in het echt en de slappe lach te krijgen. In het nieuwe jaar dus minder whatsappen en meer wijnen.

Schorpioen 23 oktober - 22 november Werk Er komen veel nieuwe kansen voorbij op werkgebied. Als je twijfels had over je huidige baan, kun je het komende jaar dus zonder problemen iets nieuws proberen. Mocht het toch niet helemaal naar je zin zijn, dan komt er wel weer iets anders op je pad. Verder is de kans groot dat je je kennis over een bepaald onderwerp wil opvijzelen en zelfs een studie overweegt. Je staat in elk geval niet stil in 2023.

Sociaal Iemand uit je vriendenkring en jij beginnen langzaam maar zeker uit elkaar te groeien. Dat kan komen door verschillende interesses, maar ook doordat de een sneller volwassen wordt dan de ander. Zie je er echt tegenop om met die ander af te spreken en worden jullie afspraken meer een verplichting dan fun? Dan is het tijd om voor jezelf te kiezen en meer afstand te nemen.

Boogschutter 23 november - 20 december Werk Jij zit prima op je plek als het gaat om werk. Op veranderingen zit je dan ook niet te wachten. Toch heeft de kosmos een verrassing voor je in petto: net wanneer je het niet verwacht, doet iemand je een erg interessant voorstel. Natuurlijk hoef je daar niet op in te gaan, maar je kunt je ook afvragen hoe onverstandig het is om dit aanbod af te slaan. Wie weet wat het nog meer oplevert als je ja zegt?

Sociaal Hoewel je een rijk sociaal leven hebt, sta je altijd open voor nieuwe contacten en vriendschappen. Nieuwe mensen leren kennen kost alleen tijd, en het gaat mogelijk ten koste van de band die je hebt met je oude vertrouwde gappies. Je bent namelijk niet alleen druk met sociale contacten, maar ook met je werk en met werken aan jezelf. Een keer helemaal niets doen is niet alleen heel fijn, maar ook heel belangrijk.

Het staat in de sterren

Sale
€39,80 29 ,85

Steenbok 21 december - 19 januari Werk Zonder dat je er al te veel moeite voor doet, komen er dit jaar nieuwe carrièrekansen op je pad. Iemand doet je zomaar een mooi aanbod of voorstel of je krijgt een onverwacht interessant bericht via LinkedIn. Dit heb je voornamelijk te danken aan je kennis, ervaring en niet in de laatste plaats aan je professionele uitstraling. Op zakelijk gebied wordt 2023 een mooi jaar, waarin je weer een treetje hoger kunt klimmen op de ladder.

Sociaal Je hebt het idee dat een van je vriendschappen is gebaseerd op eenrichtingsverkeer, waarbij jij degene bent die vooral in dit moeizame contact investeert. Trek je mond open en vertel de ander gewoon kalm en eerlijk dat je het jammer vindt dat jij steeds degene bent die het initiatief neemt om iets af te spreken. Of dat je teleurgesteld bent in het feit dat de ander geen interesse in je toont. Eerlijkheid duurt echt het langst.

Waterman 20 januari - 18 februari Werk Hoewel je keihard je best doet, heb je toch het gevoel dat de waardering die je eigenlijk verdient een beetje uitblijft. Dit zou een mooi jaar zijn om naast je huidige baan iets voor jezelf te beginnen, als je die mogelijkheid hebt. Zo kun je voorzichtig zien hoe dit loopt en stukje bij beetje uren inleveren bij je ondankbare werkgever. Lekker voor hem of haar. Te veel gedoe? Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan solliciteren.

Sociaal Mede vanwege creatieve ideeën en originele oplossingen ben je een fijne vriendin – iemand om lekker bij te neuzelen en te zaniken. Je kunt goed luisteren en hebt overal wel een oplossing of handleiding voor. Beetje jammer alleen dat je voor je eigen kommer en kwel nog steeds geen luisterend oor hebt gevonden. Bij wie in je vriendenkring kun jij hiervoor terecht?

Vissen 19 februari - 20 maart Werk Dit wordt een sterk carrièrejaar, waarin je een bijzonder goede indruk maakt op zowel je collega's als je werkgever. Je wordt dan ook steeds beter in wat je doet, je handelt steeds sneller en behaalt steeds betere resultaten. Ook ben je niet bang om moeilijke beslissingen te nemen en je meer zelfstandig en onafhankelijk op te stellen. Het moet wel heel raar lopen, wil er geen promotie voor je in zitten dit jaar. Of een auto van de zaak, we noemen maar wat.

Sociaal Omdat sommige vrienden er op sociaal en/of financieel gebied minder goed voor staan dan jij, hebben ze de neiging jou voor elk wissewasje om hulp of advies te vragen of op een andere manier je tijd op te eisen. Dat begint je misschien behoorlijk te irriteren en te benauwen, maar je wil je vrienden niet voor het hoofd stoten – dus zeg je er maar niets van. En ze claimden je nog lang en gelukkig.

De rest van je jaarhoroscoop lees je in &C's Warm, waanzinnig winterboek

7 ,45

delen
Nathalie Kriek

Nathalie Kriek verzorgt voor &C de horoscopen en is naast astroloog, tarotist en droomduider ook auteur van inmiddels 9 boeken en tekstschrijver voor diverse media. Spiritualiteit omschrijft zij als het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest; meer bewustwording, minder bullshit. En ja, dat mag soms best met een beetje humor.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Veel leesplezier

Voor je body & mind