Chantals bonusdochter Esmée vertelt: 'De strijd om tijd met mijn vader vond ik wel pittig'

Body & Mind

Chantals bonusdochter Esmée vertelt: 'De strijd om tijd met mijn vader vond ik wel pittig'

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

5 november 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

5 november 2023 om 17:00

&C's nieuwste editie Een grote familie is all about samengestelde gezinnen. Ook Chantals eigen gezin kan daar over meepraten. Als zestienjarige wist Esmée heus wel wat het betekende dat haar vader steeds glunderend zijn telefoon oppakte: hij was verliefd. Maarre, wat ging er nu gebeuren?

Esmée (33): 'Tijdens een autorit met z'n tweeën vroeg ik mijn vader of hij een nieuwe relatie had. Hij zette de auto stil en zei dat hij inderdaad verliefd was. Wel wilde hij het nog even stilhouden. Hij vertrouwde mij met hun prille relatie, dat voelde speciaal. Chantal vond ik meteen heel lief en warm. Ook haar humor paste goed bij ons: we nemen onszelf allemaal niet te serieus. Van dat ze al bekend was, merkte ik niet zoveel. Je moest wat discreter zijn en kon niet zomaar alles aan iedereen vertellen, maar dat was alles.

De strijd om tijd met mijn vader vond ik wel pittig. We waren en zijn nog steeds iedere zomer een deel van de vakantie samen. Isaa, Zion en ik wilden weleens langer mee dan de week die daarvoor gepland stond, wat discussies opleverde. Nu snap ik heel goed dat Chantal ook tijd met haar gezin en man wilde, als tiener begreep ik dat minder.

Aan nieuwe samengestelde gezinnen zou ik dan ook meegeven: geef het tijd. Wat nu lastig of pijnlijk voelt, kan later helemaal anders zijn. Wat je je als stiefkind niet realiseert, is dat je ook je stiefouder ziet opgroeien, inclusief eventuele 'fouten' die daarbij horen. Praat met elkaar en deel wat je op het hart hebt, alleen dan weten anderen hoe je je voelt. Zo vond ik het ook lastig toen er nog twee kinderen bij kwamen, kleine kinderen vragen nou eenmaal veel aandacht, maar nu kan ik me geen leven zonder James en Bobby voorstellen.

Ik heb nu zelf ook een zoontje. Vroeger gaf Chantal me advies over mijn verkering, nu gaat het over opvoeden of carrièrekeuzes. Ooit ging ik met James een dag backstage bij Wicked. Chantal zat helemaal in haar rol, ook al stond haar peuter in de coulissen. Dat vond ik zo knap. Hoe goed ze dat deed en hoe we daar samen stonden, is een van mijn favoriete herinneringen.'

Verder lezen? Je vindt de interviews in &C's novembernummer

4 ,99

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen

Meer lezen