Tindertrauma: 'Ik trof een man aan die totaal niet op de foto's leek, in z'n onderbroek'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Ik trof een man aan die totaal niet op de foto's leek, in z'n onderbroek'

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

19 april 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

19 april 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Jamie ging op vakantie naar een hotelkamer, voor een date (oeps).

Jamie (28): 'Iedereen aan wie ik dit verhaal vertel, zegt onmiddellijk: wat dacht je wel niet? En als ik mezelf het hoor vertellen denk ik ook meteen: wat dacht ik wel niet? Ik was met drie vriendinnen op vakantie in Dubai en we waren al een paar dagen aan het genieten van alle pracht, praal, mooie mannen, rijkdom en luxe waar je daar mee om de oren wordt geslagen. Ik zat in die tijd vastgekleefd aan mijn telefoon en in het bijzonder aan mijn Tinder-app. Hoe spannend en leuk is het om in het buitenland te kijken wat er te scoren valt en hoe je zelf in de markt ligt? Blijkbaar goed, want ik had al een paar superknappe matches. Zo ook met Ali. Wat een knapperd.

Lees ook: Loes' date zou koken, maar zijn moeder had de lasagne gemaakt

De beste man zou in de handel werken, iets met dadels, vertelde hij vluchtig. Eerlijk gezegd was ik absoluut niet geïnteresseerd in zijn werk. Het leek me gewoon heerlijk om wat van dat grootstedelijke datingleven mee te kunnen pikken op mijn vakantie. Hij stelde voor om uit eten te gaan en cocktails te drinken. Hij wist een plek met het beste uitzicht van heel Dubai. Blablabla, je kent het riedeltje wel. Hij sliep in een zogenaamd luxury hotel en zou het fijn vinden als ik hem daar op zou pikken. Nou, ik was hier wel voor te porren, vooral omdat ik zin had in een lekker luxe diner, dus ik pakte een Uber en ging naar hem toe. En toen, tja. Allereerst was er weinig luxury aan zijn vervallen hotel aan de rand van de stad. Er was niet eens een lift. Ik denk dat ik in de lobby - of wat voor een lobby door moest gaan - eigenlijk al wist dat dit niet goed zat. Maar helaas, ik liep naar zijn verdieping, klopte aan en trof een man die totaal niet op de foto's van Ali leek aan, in z'n onderbroek, met een vlekkerig t-shirt erboven en een rommelige hotelkamer achter zich. Toen viel het kwartje pas bij mij. Ik mompelde iets in het Nederlands in de trant van 'dit ga je niet menen' en peerde 'm heel snel. Gelukkig stond er een taxi voor het hotel. Geen idee of hij mij is gevolgd en of hij iets wilde uitleggen of zeggen, daar heeft hij de tijd niet voor gehad. Pas de dag erna bekroop me het gevoel dat dit heel anders had kunnen aflopen. Tinder op vakantie? Prima. Afspreken bij zijn hotel? Nooit meer.'

Heb jij ook een mooi, deprimerend of bizar Tinderverhaal? Kom maar door!

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (35) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen