Tindertrauma: 'Hij vroeg of hij me uit mijn lijden moest verlossen'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Hij vroeg of hij me uit mijn lijden moest verlossen'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Els (34) ging met haar brakke hoofd op een date waar ze allesbehalve zin in had.

Els: 'Via Tinder leerde ik een chef kennen, laten we hem Marco noemen. We hadden een gezellige eerste date: eerst een drankje, toen ook nog wat eten. Het ging allemaal heel spontaan. Aan tafel vroeg Marco of ik komende vrijdag plannen had. Het was pas dinsdag, dus ik gaf aan dat ik het nog niet wist. 'Oké, dan gaan we vrijdag een hapje eten bij een tent waar ik heb gewerkt', stelde hij voor.

Het voorstel overviel me een beetje. Het was nog best vroeg op de avond en ik wist helemaal niet of ik zin had in een tweede date. 'We kijken wel effe', mompelde ik. Gelukkig was de avond verder gezellig. Het eten was goed, we zoenden, maar een wow-effect bleef uit. Ik zat destijds helemaal in mijn single dating era, dus op donderdag had ik alweer een nieuwe date, die overigens wel een wow-effect had. De dag erna stond ik knetterbrak op werk. Ik kon niet wachten om mijn bed in te gaan toen ik een berichtje van Marco kreeg. Hij had zin in het etentje die avond.

Lees ook: Tindertrauma: 'Ik moest op zijn bed liggen zodat hij naar mijn kuiten kon kijken'

Kut, zijn voorstel over dat etentje was ik helemaal vergeten. Ik appte terug dat ik superbrak was en geen zin had om de deur uit te gaan. Marco liet zich niet afwimpelen met mijn smoesje. Het restaurant waar we zouden eten had perfect katervoedsel en eten moest ik toch. Volgens hem zou het helemaal goed komen. Ik deed nog één poging om het af te zeggen, maar liet me uiteindelijk overhalen. Tja, ik moest inderdaad toch eten.

In het restaurant zag ik Marco al aan de bar zitten waar hij gelijk joviaal begon te zwaaien. Alles in mijn lijf zei néé, maar er was geen weg terug. Aan tafel werd ik al snel behoorlijk chagrijnig. De muziek stond hard, ik moest moeite doen om hem goed te verstaan en om het gesprek op gang te houden. Gedurende het etentje lukte dat steeds minder goed. Toen we ook nog een discussie kregen over wie Andy Warhol is - hij had geen idee - raakte mijn geduld op.

Ik werd stiller en stiller, heel onaardig want hij deed echt z'n best, maar ik kon het gewoon niet meer opbrengen. Dat was duidelijk, want na het toetje vroeg hij of hij mij maar uit mijn lijden moest verlossen. Het enige wat ik kon zeggen was: ‘Ja, heel graag’. Sindsdien hebben we elkaar nooit meer gesproken. En die gozer die wél dat wow-effect had? Met hem ben ik alweer jaren samen.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen