Tindertrauma: het verzwegen gezin van de joviale Marco

Body & Mind

Tindertrauma: het verzwegen gezin van de joviale Marco

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

22 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

22 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2022 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Dominique was weken aan het chatten met Marco, maar ze moest er op de eerste date achterkomen dat hij al een heel gezin had.

Dominique (28): 'Marco en ik hebben elkaar op Tinder leren kennen. En ondanks dat ik van de school 'zo snel mogelijk afspreken' ben, kwam dat er telkens maar niet van. Ik heb uitgerekend dat we uiteindelijk zo'n acht weken hebben gechat voor we af konden spreken. En dat kwam vooral omdat hij het steeds heel druk zou hebben met werk en familiesituaties waar hij een beetje geheimzinnig over deed. Een gigantische, wapperende rode vlag? Absoluut.

Lees ook: Tindertrauma: Mia's date sloot zichzelf op op de wc om niet te hoeven betalen

En toch vond ik al dat gechat superleuk, onze gesprekken gingen echt overal over. Ze werden zelfs vaak al een beetje verhit. Heel geil. En dus heel veel druk voor die eerste date die er uiteindelijk toch kwam. Voor zover ik wist was Marco iemand met een belangrijke baan in het bankwezen, die single was, nooit getrouwd geweest, eeuwige vrijgezel, veel met vrienden deed, warm werd van een potje squash en een onwijze levensgenieter. Een super joviale, aantrekkelijke man. Wat kon er misgaan? Nou, er was slechts een klein dingetje voor nodig. De date begon supergezellig, die seksuele spanning uit onze gesprekken was ook in het echt te voelen. Ik vond hem onwijs aantrekkelijk en hij mij ook. We besloten aan de bar te gaan zitten met onze benen verstrengeld in elkaar en lekker aan de speciaalbiertjes te gaan. Ik denk dat we er al een uur zaten, gewoon gezellig te kletsen, toen ik voor het eerst een blik op z'n telefoon die de hele tijd al op de bar lag, wierp. Ja hoor, een gezellige gezinsfoto van hem met een lief uitziende vrouw en twee kleine jongetjes. Heb ik weer.

Lees ook: Tindertrauma: Kiki's date ging na tien minuten weg maar wilde wel nog effe tongen

Ik, optimistisch als ik ben, vroeg hem nog onschuldig: 'Neefjes?' En toen hij zijn zin begon met: 'Shit, ik probeer je dit al heel lang te vertellen', wist ik wat voor een bedorven vlees ik in de kuip had. Ik heb hem nog wel laten uitpraten. Dat was inderdaad zijn gezin. Maar het ging al een tijdje niet zo goed met hem en zijn vrouw, dus ze waren allebei even hun opties aan het verkennen. In andere woorden: ze waren niet eens officieel uit elkaar. Wat een gek.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (35) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Alles voor je body en mind