Simpelweg zelf kiezen: van jurk tot partner

Body & Mind

Simpelweg zelf kiezen: van jurk tot partner

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

21 juni 2023 om 18:00

Gepubliceerd op

21 juni 2023 om 18:00

De toekomst: plannen maken, avonturen beleven, nieuwe dingen leren. Vanaf jongs af aan wordt ons geleerd dat alle keuzes die we maken van grote invloed zijn op het leven. De keuze van je partner is ontzettend bepalend voor je bestaan en levensgeluk. Wist je dat er elke drie seconden een meisje gedwongen wordt om te trouwen? Tijd voor verandering en jij kunt daarbij helpen.

Ten strijde Het is tijd om verandering te brengen in het onrecht dat deze meisjes wordt aangedaan. Wanneer zij gedwongen worden om ‘ja’ te zeggen in een kindhuwelijk, zeggen zij ‘nee’ tegen hun kindertijd. Een grove schending van de rechten van meisjes. Let’s do something. Gelukkig zijn er organisaties die zich met hart en ziel inzetten om de wereld een beetje beter te maken. Zij zorgen voor de aandacht en de stem voor diegene die dat nodig hebben. Dus schreeuw het van de daken en laat je horen voor alle meisjes ter wereld. #GirlTheWorld

Hulptroepen Plan International is koploper in deze strijd. Een organisatie die ruim tachtig jaar aan kinderen een podium geeft en het strijdt voor hun rechten – in het bijzonder meisjes en jonge vrouwen. In 75 landen werkt Plan International met lokale medewerkers en vrijwilligers aan een beter leven voor meisjes en jongens. Dit doet de organisatie door voorlichting te geven op scholen en ouders financieel te helpen, zodat het voor hen niet langer noodzakelijk is om hun dochters vroeg uit te huwelijken. Daarnaast lobbyt Plan voor wetgeving die kindhuwelijken moeten verbieden. Want er is geen discussie. Een meisje mag simpelweg niet afgesneden worden van familie en vrienden. Ze mag niet in dienst staan van haar man, die zij niet zelf heeft gekozen en vaak (veel) ouder is. Start de verandering en stop kindhuwelijken.

Plan International - header - kindhuwelijken

Wedstrijd Dan kunnen meisjes uitgroeien tot zelfstandige krachtige vrouwen die het verschil maken. Vrouwen die ook hun dochters weer inspireren naar school te gaan en hun dromen na te streven. Vrouwen die verandering brengen. Het is tijd om met elkaar te zorgen voor de meisjes in deze wereld. Want bovenal moeten meisjes gehoord en gezien worden. Daar kunnen ze af en toe best een beetje hulp bij gebruiken. Ze moeten zorgvrij kunnen dansen in de zon en naar school gaan om zo in volle vaart aan hun toekomst te bouwen. Laat alle meisjes op de wereld gewoon kind zijn. Vol lef, hoop en levenslust. #GirlTheWorld

Doe je mee? Help mee en sponsor - net als onder andere Rianne Meijer - een meisje. Maak het verschil en #dosomething

Rianne Meijer nieuwe ambassadeur van Plan International - &C x Plan International

Rianne Meijer nieuwe ambassadeur van Plan International - &C x Plan International

Dit is een samenwerking met Plan International.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer Body & mind