Geen geld voor maandverband en tampons: &C zoekt vrouwen die willen praten over menstruatiearmoede

Body & Mind

Geen geld voor maandverband en tampons: &C zoekt vrouwen die willen praten over menstruatiearmoede

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

10 januari 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

10 januari 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Kranten, proppen wc-papier en zelfs sokken: sommige meisjes hebben geen andere opties tijdens hun menstruatie. Ja, ook in Nederland - en niet in enkele gevallen helaas. In 2021 had 1 op de 12 meiden soms geen geld voor maandverband of tampons. &C is op zoek naar vrouwen die dit herkennen en erover willen praten.

Van deze eerlijke gesprekken maken wij, in samenwerking met Always, een videoserie met als doel menstruatiearmoede uit de taboesfeer te halen en uiteindelijk te stoppen. Het kan gaan om vrouwen die op dit moment menstruatiearmoede ervaren, of juist omdat zij het hebben meegemaakt er nu achteraf op terugkijken. Bespreekbaar maken Met de videoserie vragen we aandacht voor menstruatiearmoede en maken we het onderwerp bespreekbaarder. Dit doen we met echte verhalen van echte vrouwen. Vrouwen die weten wat het is om elke maand ongesteld te worden en te weten dat er geen geld is voor tampons of maandverband. Welke invloed heeft dat op jou, je zelfvertrouwen, je leven, je vrijheid? Praat je erover, en waarom (niet)? We zoeken vrouwen die daarover durven praten en anderen ervan bewust te maken dat deze vorm van armoede bestaat. Ook in Nederland. Deel je verhaal - en maak je samen met ons sterk voor een einde aan menstruatiearmoede. Opgeven kan via dit inschrijfformulier. In januari zullen de video’s worden opgenomen. Opgeven kan tot en met vrijdag 27 januari. Bredere campagne De videoserie maakt deel uit van een bredere campagne van Always tegen menstruatiearmoede, die voor het derde jaar op rij in Nederland wordt gevoerd. Behalve dat Always het taboe op dit onderwerp wil doorbreken, doneert Always ook maandverband aan meisjes en vrouwen in nood. Voor elk pak Always maandverband dat tussen 30 januari en 12 maart bij Kruidvat wordt verkocht, doneert Always een product aan Nationaal Fonds Kinderhulp en aan de Voedselbank. Dit is een samenwerking met Always.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Wil je ook lezen