De gouden vliegtickettips: deze 4 reisbloggers delen ze

Body & Mind

De gouden vliegtickettips: deze 4 reisbloggers delen ze

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 augustus 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Gepubliceerd op

20 augustus 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra

Op dinsdag boeken, een anoniem IP-adres gebruiken en enkele tickets in plaats van retourtickets. Als je het internet – of je tipgrage buurman – moet geloven, zijn er flink wat trucs om goedkoper aan een vliegticket te komen. In een tijd waarin ook de euro's om je oren vliegen, best heel fijn. Maar wat werkt nou echt? Deze reisbloggers scheppen duidelijkheid.

Als het moet Laten we eerst die disclaimer er maar even ingooien, want ook wij vinden dat vliegen iets is wat je liever niet te vaak doet. Maar niet elke bestemming is nou eenmaal te bereiken met de hogesnelheidslijn die binnen Europa een goed alternatief is. Helemaal stoppen met vliegen, is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Dus pak je toch het vliegtuig, compenseer de CO2-uitstoot van je vlucht dan. Bijna elke aanbieder heeft dit inmiddels mogelijk gemaakt bij het boeken van een ticket. Lees ook: Kedeng kedeng: 6 tips voor als je deze zomer gaat interrailen

En dan over naar de tips. Deze reisbloggers hebben er een sport én hun beroep van gemaakt om jou te voorzien van dikke tips voor betaalbare tickets en comfortabel vliegen voor minder.

1. Foutje! Deze heb je ongetwijfeld al weleens gehoord (of geprobeerd) als je regelmatig het internet afschuimt naar tickets voor je eerstvolgende vlucht: error fares. Oftewel tickets die goedkoper zijn dan normaal, door een foutje. Speciale sites als Secret Flying, Flynous en Jumpseat lichten juist deze tickets uit. Voor de oplettende kijker: dat kan flink knaken schelen. Zo kan je maar zo een retourticket voor 340 euro naar Hongkong te pakken hebben (zoals een gelukje uit het verleden van ondergetekende). Wel handig om je eerst even te verdiepen in alle regeltjes en mitsen en maren, want onder bepaalde omstandigheden mag de vliegmaatschappij de fout tot in een ver stadium terugdraaien. Zit je dan met je koffer en je gebakken peren.

Check deze blog van We are Travellers over error fares

2. Wacht niet tot dinsdag Waar die mysterieuze 'boeken op dinsdag' vandaan komt, is ons een raadsel, maar we hebben 'm al meerdere keren voorbij horen komen. Jelmer de Boer ook, hij schreef een paar jaar terug het boek Thuisblijven is duurder en ontkrachtte daar die hardnekkige dinsdag-fabel en nog veel meer onzinnigheden. Dat hij het spelletje zelf goed door heeft, blijkt wel uit het feit dat het hem al eens lukte voor de prijs van een economyclassticket in business class naar Tokio te vliegen. Lees en leer!

Check het e-book Thuisblijven is duurder

3. Wees die Flexibele Fleur Een tip die we bij veel reisbloggers tegenkomen en zo ook bij Expeditie Aardbol: wees flexibel. En dan hebben we het natuurlijk niet over lenige yogaposes aannemen tijdens de vlucht zelf. Als je niet vastzit aan exacte data, een vaste maatschappij en niet alleen wil vliegen van en naar een specifiek vliegveld, maak je het jezelf al stukken makkelijker en goedkoper. Soms kan een vlucht van een vliegveld wat verder bij jou vandaan veel schelen. Bijkomend voordeel: naar het vliegveld neem je wél die trein en dat scheelt toch wat vliegkilometers.

Check de website van Expeditie Aardbol

4. Hele gezin Tot slot nog een goeie tip van Reiskoe, die we hier al vaker tipten, want: handige tips voor het hele gezin. Bij verschillende maatschappijen krijgen kinderen korting op een stoel en dat kan dus de totaalprijs veranderen. Het loont daarom om meteen het juiste aantal familieleden inclusief leeftijden in te vullen in de zoekmachines, in plaats van te zoeken op een persoon en het daadwerkelijke aantal later te wijzigen.

Lees ook: Het is ook jóúw vakantie: met deze 5 tips wel

Voorbeeld: stel je zoekt een vliegticket naar Dubai en zoekt op één volwassene: 500 euro bij aanbieder A en 520 euro bij aanbieder B. Het ligt voor de hand verder te gaan met aanbieder A. Maar stel dat aanbieder B 50% korting geeft op een stoel voor kinderen, ben je bij B voor twee volwassen en twee kinderen € 1560 euro kwijt en bij A € 2000. Meteen goed invullen dus die hap.

Check hier meer reistips van Reiskoe voor het hele gezin.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.