Girls in Charge: de meiden bouwen het voertuig van de toekomst

Body & Mind

Girls in Charge: de meiden bouwen het voertuig van de toekomst

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

25 oktober 2021 om 09:00

Gepubliceerd op

25 oktober 2021 om 09:00

Who run the world? Girls. Samen met LEGO ontwikkelde &C de videoserie Girls in Charge, waarin presentatrice Vivienne van den Assem met zes meiden in gesprek gaat over later. De meiden zijn klaar voor de wereld, maar is de wereld klaar voor hen?

De jongens tegen de meiden? Nou, hier zijn de girls in elk geval in charge. Ze bouwen met LEGO aan hun toekomst en zijn steengoed. Hoe zien zij later voor zich? Vivienne van den Assem gaat met ze aan tafel en vraagt de meiden het hemd van het lijf. Deze keer: reizen in de toekomst. Zes girls, twee teams en een flinke lading LEGO om het mooiste vervoersmiddel van de toekomst te bouwen.

Voorwaarts Mars Hoe ziet dat er eigenlijk uit, vervoer in de toekomst? Zullen er bijvoorbeeld nog fietsen bestaan? De meiden zijn het unaniem eens. Nee, die zijn zo twintigste eeuw, 'die bestaan allang niet meer,' aldus Jaylinn. Iedereen op de wereld krijgt een zwevend voertuig. Zeg maar dag tegen files. Rae: 'Natuurlijk elektrisch, dat is beter voor het milieu.' En, voegt ze toe: 'Minder CO2-uitstoot is beter voor de dieren, er sterven er zo veel uit! Ook zullen er minder bosbranden ontstaan.' En waar gaan ze naartoe met dat zwevende voertuig? Rae: 'Naar een tropisch eiland. Een onbewoond eiland dat jij wat minder onbewoond kunt maken.' Jesslyn: 'Nou, we gaan zeker verder weg. Er zijn al mensen op vakantie geweest naar de maan.' Duidelijk. Nu zeggen we nog Griekenland, maar in de toekomst is het gewoon Mars.  

Hardnekkige stereotypen In een tijd waarin genderneutraal de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn, blijken er nog hardnekkige stereotypen te bestaan. Jongens en meisjes worden nog altijd in bepaalde hokjes gestopt. Zo worden meisjes bijna vijf keer meer dan jongens aangemoedigd om te dansen of verkleedspelletjes te doen. Een behoorlijk groot verschil! Jongens worden juist meer gestimuleerd om te sporten. Enne, nog zoiets: een atleet (85% versus 15%) is in de ogen van de ouders vaker een man dan een vrouw. Zeg je ingenieur? 89% van de ouders denkt aan een man en 11% aan een vrouw. Nou, zeg!

Out of the box Hoewel deze meiden veel plezier beleven aan het spelen met LEGO, blijkt uit recent onderzoek* dat LEGO nog altijd wordt gezien als jongensspeelgoed. 76% van de ouders moedigt hun zoon aan met LEGO te spelen, terwijl maar 24% van de ouders hun dochter stimuleert met LEGO te spelen. Een gemiste kans. LEGO kan namelijk spelenderwijs creativiteit, probleemoplossend vermogen en out-of-the-box denken ontwikkelen, ongeacht je gender. Volgens LEGO is het daarom hard nodig om ouderwetse stereotypen eens flink te doorbreken. Want: als je deze jonge meiden aanmoedigt om creatief te zijn, kunnen ze heel wat teweegbrengen in de wereld. Reizen in een raket – het liefst op zonne-energie – naar de toekomst bijvoorbeeld.

Dit is een samenwerking met LEGO.

*Onderzoek door het Geena Davis Institute en de LEGO Groep. Bijna 7.000 ouders en kinderen tussen de 6-14 jaar werden ondervraagd. Naar aanleiding van deze resultaten lanceerde LEGO de campagne 'Ready for Girls' op International Day of the Girl. Meer weten? Kijk hier!

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.