Knap kunstje: zo plak je nepwimpers als een pro

Beauty

Knap kunstje: zo plak je nepwimpers als een pro

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 december 2019 12:00

Bron / Fotografie

Beeld: Kee & Kee, haar en make-up: Leco van Zadelhoff

Gepubliceerd op

11 december 2019 12:00

Bron / Fotografie

Beeld: Kee & Kee, haar en make-up: Leco van Zadelhoff

We hebben allemaal weleens staan hannesen voor de spiegel met die plakwimpers. Als je geen vaste hand hebt en niet meteen op de juiste plek plakt, loop je het risico dat je oogleden aan elkaar blijven plakken tijdens het knipperen. Dat is nu voorbij, want met deze hacks maak jij de blits met je neppers.

1. Wees geduldig met de lijmVeel mensen maken deze (beginners)fout: lijm aanbrengen op de nepwimperrand en ze dan vervolgens direct aanbrengen op je ooglid. Wees geduldig en wacht ongeveer dertig seconden voordat je gaat plakken. Wimperlijm heeft namelijk even de tijd nodig om kleverig te worden. Als de nepwimpers eenmaal goed plakkerig zijn hechten ze gelijk aan je wimperrand. Veel makkelijker aanbrengen dus.

Lees ook: Dít wist je nog niet over mascara

2. Er bestaat zwarte wimperlijmDe meeste wimperlijm is wit en droogt transparant op, maar toch kan de lijm soms zichtbaar blijven. Wist je dat er ook zwarte wimperlijm bestaat? Als je plakt als een pro zal de aanhechting van je plakwimpers nauwelijks te zien zijn.  

3. Breng een laagje mascara aan op je eigen wimpersWaarom? Zo zorg je ervoor dat je eigen wimpers een 'ruw' laagje krijgen, waardoor de wimperlijm zich beter hecht aan je eigen wimpers.  

4. Buig het bandjeHet verschilt per merk, maar sommige nepwimpers voelen wat stug aan als je ze uit de verpakking haalt. Maak het bandje van de wimpers soepeler door het voorzichtig heen en weer te rollen tussen twee vingers. Zo buigen de wimpers beter mee met de bolling van jouw oog en kun je dus nauwkeuriger plakken.  

5. Gebruik twee pincetten bij het aanbrengenBen je klaar om je nepwimpers aan te brengen? Leg een spiegel plat op tafel (zoals een bord) en ga op een stoel zitten. Ga met je kin boven de spiegel hangen en kijk naar beneden. Zorg dat je in een comfortabele houding zit en goed kunt zien waar je moet plakken. Pak de wimpers met twee pincetten aan beide uiteinden en plak ze op je eigen wimperrand. 

Lees ook: Kneiterlange Bambi-wimpers: zo krijg je die6. Je kunt je nepwimpers hergebruiken Je kunt je nepwimpers meerdere malen gebruiken door voorzichtig de lijm eraf te halen na het dragen. Soms lukt dat met een beetje pulken. Lukt het niet, dip dan een wattenstaafje in de oogmake-upremover en wrijf daarmee voorzichtig langs het wimperrandje. Zorg er wel voor dat je een remover gebruikt zónder olie, anders plakken ze niet meer.  7. Neem lijm en een pincet mee in je tas**Als je een lange dag hebt, kunnen je wimpers soms bij de hoekjes loslaten. Tip de hoekjes aan met lijm en druk voorzichtig met de pincet de uiteinden vast aan je wimperrand. Probleem opgelost.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.