Mét lover het nieuwe jaar in? Dit is waarom je je nagels dan vooral rood wil lakken

Beauty

Mét lover het nieuwe jaar in? Dit is waarom je je nagels dan vooral rood wil lakken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 december 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

28 december 2022 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Of je nou fan bent van gel, acryl of gewoon een ouderwets lakje: mooie nagellak kan wonderen doen. Het ziet er niet alleen netjes uit, het kan je ook nog eens helpen een lover aan de haak te slaan. Moet je alleen wel voor rood kiezen. 

Wat hebben je nagelkleur en liefdesleven met elkaar te maken? Niet veel, zou je denken. Maar volgens astroloog Lisa Stardust van Allure en een heleboel TikTokkers zit dat wel even anders. Volgens hen kunnen je nagels namelijk wel degelijk invloed hebben op je liefdesleven. Hopeloze romantici, effe opletten nu.  Lees ook: Alsjeblieft: 30 kerst nail-art ideeën die je gemakkelijk thuis kunt namaken In de sterren Stardust heeft namelijk samen met tarotkaartlegger Bri Luna op een rijtje gezet hoe je met jouw nagels de liefde kan manifesteren. En nee, dat is niet een-twee-drie gepiept. Maar na het doorlopen van deze stappen begin jij het jaar misschien wel met een nieuw liefje. Stap voor stap First things first, we beginnen met het schoonmaken van onze handen. En dan wel met rozenwater. Rozen zijn nou eenmaal de bloemen van de liefde, dus je snapt het idee. Let hierbij extra op je ringvinger en de nagel van die vinger, want daar moet die ring natuurlijk uiteindelijk terecht komen. Nou wil je misschien meteen naar een handdoek grijpen, maar laat dat maar effe. In de plaats daarvan laat je je handen drogen aan het zonlicht zodat de energie van het rozenwater erin kan trekken. Nog wat strekoefeningen en - als je het hebt - een beetje handcrème met rozengeur en je bent klaar voor de start.  Elementen We komen aan bij de vorm van onze nagels en dan wordt het pas echt interessant. Volgens Luna moeten we namelijk kijken welk element van liefde we willen hebben. Voor het aarde-element kiezen we voor een vierkante nagel, want dat staat voor verbinden en sensualiteit. Water is een stilettovorm en zorgt voor een diepe emotionele connectie. Lucht is ovaal of amandelvormig en zorgt voor meer communicatie. Naja, en vuur is natuurlijk passie en dat krijg je voor elkaar met de coffin vorm. Er is in ieder geval over nagedacht.  Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat zijn nou mooie make-uplooks voor de feestdagen?'

Mommy issues? En dan het allerbelangrijkste: kleur. Op TikTok doet een theorie hierover de rondte. Het zou namelijk zo zijn dat mannen sneller op je vallen als je rode nagels hebt. Waarom? Volgens veel dames zou het komen, omdat het mannen doet denken aan hun moeder. In de jaren negentig -de tijd waarin veel van die mannen opgroeiden- was dit namelijk een heel populaire kleur. Beetje creepy maar oké. Wil jij nou achterhalen of deze theorie onzin is of klopt als een bus? Pak die lak er maar vast bij. En vergeet het rozenwater niet. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Shop meer beautyproducten