Koos wenkbrauwloos: celebrities zijn geobsedéérd door déze gebleekte wenkbrauwtrend

Beauty

Koos wenkbrauwloos: celebrities zijn geobsedéérd door déze gebleekte wenkbrauwtrend

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

13 januari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Bruno Press

Gepubliceerd op

13 januari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Bruno Press

Er ontstaat weer een nieuwe rage in wenkbrauwland. Celebs zijn namelijk geobsedeerd door gebleekte wenkbrauwen. Gebleekte wenkies? Ja, je leest 't goed. We gaan dit jaar voor wenkbrauwen die je niet ziet.

Wenkbrauwen: kijkend naar de 90s waren ze enkel een streepie. Heel minimaal. Dit veranderde in het afgelopen decennium, toen vrouwen begonnen te investeren in dure procédés als microblading en lamineren om hun wenkbrauwen voller te maken. Vorig jaar ontstond er weer een opkomst van de overplukte 90s wenkbrauwen, die voor grote opschudding zorgde. En als je dacht dat wenkies niet minimaler konden, stond daar een nieuwe wenkbrauwtrend op de stoep: gebleekte wenkbrauwen. Celebs zijn dol op bleached wenkies De gebleekte wenkbrauwen zijn de afgelopen maanden vertoond door grote celebs, van Nicola Peltz tot Kylie Jenner en Bella Hadid. Onze Instagram-feed staat er vol mee. Zo postte Kylie een zwoele foto van zichzelf in een zwarte bikini en knee boots en toonde Bella wat behind the scenes-beelden waarop ze net wenkbrauwloos lijkt.

Tijdens de meest recente Fashion Week in Parijs paradeerden ook grote namen als Maisie Williams en Amelia Gray Hamlin over de rode loper met, goed geraden, gebleekte wenkbrauwen. Ook actrice Mia Goth arriveerde bij de vertoning van een film op het Venice International Film Festival met gebleekte wenkbrauwen.

To bleach, or not to bleach? We kunnen stellen: deze wenkies zijn niet weg te denken en worden dit jaar grootser dan ooit. Toch wordt er afgeraden om je wenkbrauwen te bleken omdat dit schadelijk is voor de haartjes. Ze kunnen afbreken. Wil je het toch proberen? Kies dan liever voor een concealer en transparante gel. Heb je ongeveer hetzelfde effect én beschadig je je haren niet. To gebleekte brow, or not to gebleekte brow. That's the question. Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen