Dit ingrediënt uit je keukenkastje is een goed alternatief voor droogshampoo

Beauty

Dit ingrediënt uit je keukenkastje is een goed alternatief voor droogshampoo

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

30 oktober 2023 om 13:00

Gepubliceerd op

30 oktober 2023 om 13:00

Droogshampoo is bijna niet meer weg te denken uit je haarroutine, maar of dat nu zo'n goede ontwikkeling is? Niet alleen hangt er een aardig prijskaartje aan al die liters droogshampoo, het is ook niet optimaal voor je gezondheid. Een dermatologist verklaart op TikTok dat in meer dan de helft van de droogshampoo’s benzeen zit, een stof die verschillende vormen van bloedcel-kanker kan opwekken. Daarom nemen steeds meer mensen het zekere voor het onzekere en stappen over naar een natuurlijke vorm van droogshampoo.

Huis-tuin-en-keuken Hoewel er verschillende droogshampoo's zonder benzeen gewoon in de winkels te koop zijn, zijn die vaak wel een stuk duurder dan shampoo's zonder benzeen. Niet fijn voor de portemonnee dus. Gelukkig bestaat er ook een heel goedkoop alternatief dat waarschijnlijk - als je regelmatig soep of saus maakt - gewoon in je keukenkastje staat: maizena. Maizena absorbeert namelijk vet. Yep, ook in je haar. Voortaan dus gewoon wat maizena op die vette aanzet strooien en je kunt het wassen zo een dagje uitstellen. En als we de gebruikers mogen geloven doet het wonderen. Is dat effe handig. En goedkoop, dus.

Lees ook: Hierom kun je droogshampoo beter niet dagelijks gebruiken

Gebruiksaanwijzing Bindmiddel in je haar smeren, voelt misschien een beetje gek, maar ingrediënten uit je keukenkast in je haar smeren is al zo oud als... nou ja, als keukenkastjes dus. Ketchup, yoghurt, avocado, rauwe eieren, mayonaise, je kan het zo gek niet bedenken of iemand heeft het weleens in zijn haar gesmeerd. Dan valt maizena alleszins mee, toch?

Hoe ‘t werkt? Met een grote poederkwast gaat het het makkelijkst. Dip die kwast even in de maizena en je hebt al snel genoeg poeder om op je vette haar en hoofdhuid aan te brengen. Wrijf het vervolgens goed in en laat even intrekken - eigenlijk hetzelfde als je met andere droogshampoo doet. Kam daarna goed uit en wrijf de laatste restanten eruit zodat je niet met een witte gloed overblijft. Niemand wil er tenslotte bijlopen alsof ze net met haar hoofd in de talkpoeder heeft gehangen.

Creatief Voor de brunettes is er een creatieve - en smakelijke - oplossing bedacht voor het kleurverschil tussen hun haar en de maizena, namelijk cacaopoeder. Een ander goedkoop en natuurlijk product dat zorgt voor een lichtbruine gloed door het poeder. Pluspunten: het ruikt erg lekker. Heb je rood haar? Dan kun je er zelfs aardbeienpoeder doorheen doen. Wil je tegelijkertijd je haar voeden? Voeg dan een beetje van je favoriete haarolie toe. Creatief is het zeker.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur