Daxxify is het nieuwe Botox en dít is wat jij erover wil weten

Beauty

Daxxify is het nieuwe Botox en dít is wat jij erover wil weten

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Botox step aside, want er is een nieuwe variant die schijnbaar nog veel beter is: Daxxify. Het zou namelijk twee keer langer blijven zitten dan Botox, waardoor het een sterke concurrent is en flink in populariteit stijgt.

Daxxify lijkt heel erg op Botox, maar is toch net effe anders. In medische termen gezegd: 'Het bevat geen menselijk albumine of dierlijke eiwitten waardoor het steviger gebonden blijft en langer meegaat op het neuromusculaire knooppunt,' aldus plastische chirurg Sachin M. Shridharani in Glamour. Oftewel: het blijft door de ingrediënten veel langer plakken.

Lees ook: De skinny jeans is terug van weggeweest: hallo cameltoes en beperkte bloedsomloop

Best handig spul Daxxify wordt gebruikt om rimpels en diepe fronslijnen te verbloemen en tegen overmatig zweten en migraine. In de toekomst zal het ook gebruikt worden om klachten van nekaandoeningen zoals cervicale dystonie te verhelpen. In september werd het goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), maar het wordt nog niet in Nederland aangeboden.

Money, money, money Botox en andere varianten hierop blijven meestal drie tot vier maanden zitten. Daxxify zou het daarentegen zo'n zes maanden – of nog langer – volhouden. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Want dat het twee keer zo lang blijft zitten betekent – je raadt het al – ook dat het twee keer zo duur is. Het is dus maar net wat je ervoor over hebt. Of neem het gewoon niet, en omarm je rimpels. Ieder z'n ding.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer lezen

Meer van deze auteur