Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat zijn de grootste haarkleur trends voor aankomende zomer?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat zijn de grootste haarkleur trends voor aankomende zomer?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: haarkleurtrends.

'Hey Xana, wat zijn nou de grootste haarkleurtrends voor aankomende zomer waar we alvast naar kunnen uitkijken?' - Emmy Hi Emmy, superleuke vraag! New year, means - eh - new hairhue. De grootste haarkleurtrends voor 2023 zijn weer bekend en we zijn klaar voor verandering. Bereid je voor op een aantal kleurexplosies binnen de haarwereld. Van warme roodtinten tot koele kleurblokken, lees verder voor de tofste trends van dit jaar.

De 7 grootste haarkleurtrends van 2023

1. Honinggoud In 2023 zal de haarkleur 'asblond' minder relevant worden. We gaan nu juist meer de richting op van goud- en honingtinten. Playboy bunny goudblond maakt in 2023 een come-back, evenals diep honingblond. Love it.

Lees ook: Zendaya zweert bij déze betaalbare beauty balm van 10(!) euro voor een gezonde huid 2. Babyroze We zagen de trendkleur babyroze voor het eerst in het begin van de 2000's en hij maakt nu een grote comeback. Als je het aandurft ga dan voor deze lichte statementkleur.

3. Chocolate brown Deze zachte en warme haarkleur doet ons denken aan smeltende chocolade. Jummie. Hoe creëer je zo'n perfecte donkerbruine coupe? Begin iets donkerder bij de aanzet en ga dan langzaam over op een lichtere tint naarmate je de uiteinden bereikt.

4. Koper De kleur rood is al een tijd een grote trendkleur in beauty- en haarland. En zal dit jaar feller worden dan ooit. Wil jij een gedurfde verandering maken? Kies dan deze uitgesproken kleur. Tip: de kleur rood is een moeilijke kleur om te onderhouden, plan dus regelmatig een bezoekje bij de kapper om het bij te werken.

5. Champagneblond We gaan met deze haarkleur terug naar de jaren '90 supermodels. Amazing. Champagne blond is dé levendige haarkleur voor de lente en zomer van 2023. Wordt dit jou nieuwe lievelingshaarkleur?

Lees ook: Lipjes getuit, baby d'r uit: Birthing make-up is dé nieuwe trend op TikTok 6. Burgundy Zoals te verwachten was, zullen we dit jaar jaar nog meer rood zien. Zo zien we de trendkleur bordeauxrood terugkomen. Voeg dit jaar meer violet aan je rode haar toe, zo krijg je een bordeauxrode of merlot kleur. Je zult geheid opvallen.

7. Winterwit Verwacht deze zomer feller blond. Menig celebrity is al om, zoals Anya Taylor-Joy. We zijn écht dol op haar nieuwe haarlook. Hoewel deze kleur geweldig is, wordt het wel eerder aangeraden aan mensen met een van nature lichtere haarkleur. Het bleekproces is namelijk best intens en slecht voor mensen met donker haar.

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop beauty producten