Ode aan de Bounty: dit is waarom we zo van het kokos-chocolaatje houden

Lifestyle

Ode aan de Bounty: dit is waarom we zo van het kokos-chocolaatje houden

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 november 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Unsplash

Gepubliceerd op

20 november 2022 om 08:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen beeld Unsplash

De Bounty. Het is een vurig gespreksonderwerp. Je hebt mensen die ze het liefst dagelijks en in grote getale naar binnen schuiven, en je hebt mensen die de kleine chocoladesnack het liefst verbranden. Bounty-lovers, deze is voor jullie. 8 redenen waarom we gek zijn op de combinatie van kokos en chocolade.

1. Ouderen moet je respecten We mogen best wat respect tonen aan dat ouwe snoepje. De Bounty bestaat namelijk als sinds 1951. Oftewel: we kunnen er al ruim zeventig jaar van genieten.

Lees ook: Fokking makkelijk recept: caramel shortcake om van te watertanden 

2. Ticket to the tropics De verpakking verklapt het al. Je waant je op een tropisch eiland wanneer je een hapje van dit snoepje neemt. Een enkeltje naar de tropics en dat simpelweg door een paar euro te betalen. Zo zien we het graag. 3. Van alle markten thuis Je had door de jaren heen een prima Bounty-verzameling op kunnen doen. Zo werd, naast de welbekende melk en pure variant, in 2006 de kersensmaak geïntroduceerd. Moest je wel een tripje voor maken, want hij werd alleen in Australië verkocht. Als kers op de Bounty bleek de smaak nog goed te lopen ook. Inmiddels is hij niet meer te krijgen, de limited edition smaak werd tot 2013 verkocht. Voor jou geen wereldtrip? In Europa kon je de manogsmaak scoren. Oh, en in Rusland stond de Bounty met ananas hoog in het vaandel.   4. Kroket, maar dan anders De Bounty is ook wel de zoete variant van de kroket. Krokant van buiten en zacht van binnen. Niet mee eens? Sommigen vinden het ook net een Snicker met kokossmaak. Vragen wij ons op onze beurt toch af waar de nootjes zijn gebleven.  5. We hebben een beetje medelijden De Bounty krijgt een hoop haat over zich heen. Best zielig. In Engeland is het snoepje zelfs verbannen uit de Celebrations-box. Gelukkig blijft het chocolaatje in Nederland wel in de doos. Woordvoerder van Mars - eigenaar van Bounty - vertelt aan Editie NL de haat naar dit snoepje niet te herkennen. 'We hebben niet het beeld dat er in Nederland Bounty-haters en -liefhebbers zijn. In Engeland zijn ze wat dat betreft wat fanatieker.' Gekke Engelsen. 6. Plenty Bounty Je favoriete snoepje misgrijpen? Daar heb je met de Bounty geen last van. Met al die Bounty-haters is er meer voor jou. Zegt ook meteen wat over je persoonlijkheid. Je bent uniek.  7. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd Nog een pluspunt: er zijn mogelijkheden om je Bounty-liefde met gelijkgezinden te delen. Er bestaat namelijk een heus Facebook-fanaccount met de naam Bounty Coconut Chocolate Bar. Een community met kokoslovers dus. Toegegeven: ze zijn niet heel actief. Da's dan wel weer jammer. Maar daar kan jij verandering in brengen.

Lees ook: Asjemiauw: deze app vertaalt het gemiauw van je kat naar een humeur

8. Bounty Actually Dat de Bounty niet helemaal geliefd wordt - zeg gerust verbannen - door de Britten is wel duidelijk. Toch probeerden ze daar vorig jaar verandering aan te brengen. Er verscheen een liefdevolle reclame waarbij de eenzaamheid van de Bounty onder aandacht werd gebracht. Het einde van de commercial is een nagespeelde scène van de film Love Actually. Nu wil je toch spontaan het schap leegkopen.

The Lonely Bounty

The Lonely Bounty

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.